We zijn er bijna !!

We zijn er bijna, leek me een leuke titel voor mijn blog deze week. Gisteren moesten we vroeg op reis en meer dan 4 uur rijden. Gisteren had ik dus geen tijd om een blog te schrijven. Zaterdag moesten we pas om 8 uur afslaan dus ook toen was er geen ruimte vandaar de late blog deze week.

Afgelopen weekend vond de laatste zware dagfond vlucht plaats van het seizoen 2018. Een seizoen dat de boeken in zal gaan als een van de zwaarste seizoenen van de laatste jaren. We kijken terug op een geweldig seizoen wat betreft onze kweek en vliegfilosofie.

Sara was onze verrassing dit seizoen, alhoewel verrassing is natuurlijk niet helemaal waar. Als jaarling 17(meestal) kop prijzen winnen van 100 tot bijna 700 km kan alleen maar als je een bijzondere goede duif bent. Maar dit jaar als volwassen duif ging ze helemaal los. Ze heeft zo goed gevlogen dat ondanks dat ik Sara na Argenton niet meer gespeeld heb Sara in de eindstanden van het oude duivenspel in onze regio nog steeds in bepaalde categorieën op plaats 1 te vinden is. Ze werd dit seizoen toch nog 1e generaal fondduif met 10 prijzen maar ook 1e (beste) oude duif over alle vluchten met 13 prijzen. Als dat geen goede is dan weet ik het niet meer.

We zijn hier in de regio ook nog 1e dagfond kampioen aan gewezen en onaangewezen geworden. En dit voor het 2e jaar op rij. Daar moet ik dan echt wel een paar toppers voor verslaan om dat te bereiken. De dagfond is het duivenspel dat we het liefst spelen en daar proberen we zo goed mogelijk op te presteren. Op afdelingsniveau zagen we onze naam ook op een mooie stand geparkeerd staan. Alleen de familie vd Merwe( Gwen en Peter) en de familie Verkerk staan voor ons op de eindstand rangschikking Dagfond 2018 Keizerkampioen afd 5 Zuidholland (Oost). Al met al een seizoen waar we zeer tevreden over zijn. We zijn er bijna zullen we dus maar zeggen. En als we zien wat voor jonge duiven er hier klaar zitten dan komt het zeker goed.

We gaan dus volgende week serieus met de jonge duiven aan de slag en gaan proberen om zo hoog mogelijk te eindigen in de categorie midfond jonge duiven afd 5 Zuid-Holland. Dat zijn alle vluchten met 2 nachten mand en wat mij betreft de enige vluchten waar we hier in de regio ook iets op kunnen bereiken. We houden het kort deze keer omdat we al zo laat zijn deze week, volgende week wat uitgebreider maar dan over over de jonge duiven.
Gr Martin.