Zonet lees ik op sociaal media dat afd. 5 weer in stunt in voorbereiding heeft. Geen open communicatie, nee je kunt alleen op het vliegprogramma een paar subtiele aanpassingen zien. Zoals, dat de o van ochtendlossing achter de losplaats Cahors is veranderd in overnacht. Ondertussen wel laten lekken dat ze van plan zijn om de enige echt diervriendelijke fondvlucht die we in Zuidholland kunnen vliegen te veranderen in een middaglossing. Wat dat kan betekenen hebben we net een weekje terug weer gezien. Duizenden duiven de nacht in jagen hoeft toch zeker geen uitleg!!

Enkele jaren terug blunderde dezelfde afdeling 5 door gewoon een ochtendlossing ongevraagd (terwijl de duiven al waren ingekorfd) te veranderen in een middaglossing. Wat een expertise ,wat een verstand van duivensport!! Wat deze stunt opleverde kun je het beste aan Wim Noorlander vragen en nog tientallen spelers die hun beste dag fond duiven hadden ingekorfd op een ochtendlossing van ruim 800 km. Wilt U uitleg afd.5 of zal ik mijn mond maar houden. Een ding is zeker als ik toen mijn duiven daar op had ingekorfd was je met mij nog niet klaar geweest!!

Ik en met mij heel veel Zuid-Hollandse duivenspelers willen heel graag een paar mooie vluchten van rond de 700/900 km. Gewoon echte mooie fond vluchten waar er in België ik weet niet hoeveel van zijn. Wij worden verplicht tot vluchten van 500/600 km waar je verrot wordt gevlogen door opgevoerde jaarling midfond duiven die na een jaar spelen weer massaal worden vervangen. Het was al een hele teleurstelling dat er maar één ochtendlossing op het programma stond en nu wordt deze ook nog even afgepakt voor één of andere competitie? Ik hoop dat dit onbegrijpelijke plan nog wordt terug gedraaid, zo niet dan gaan we ons maar eens beraden en wat koppen bij elkaar steken.

Dit kunnen jullie gewoon niet maken blijf met je handen van de enige mooie ochtend/dagfondvlucht af. Ga dit niet twee weken van tevoren zomaar veranderen. Vele keken al een heel jaar uit naar deze vlucht.