We hebben geluk gehad dit weekend!

We wisten allemaal dat het met het weer dit weekend niet echt goed zou zitten. Toch hebben de programma spelers donderdagavond bijna allemaal ingekorfd. Hopende dat de slechte weersverwachting toch wat anders uit zou gaan vallen. Ook wij hadden (op enkele laatkomers van verleden week na) alles ingekorfd.

Zaterdag heeft onze lossingscommissie besloten om niet te lossen. Daar kunnen we hen dankbaar voor zijn. ( Gezien de afloop van de zaterdag wel geloste vlucht in Oost-Brabant) Zondagmorgen kreeg ik mijn Belgische vriend Geert aan de telefoon. Hij wist mij te vertellen dat zijn vlucht op zaterdag ook slecht was verlopen en dat hij zijn 2 eerst getekende nog kwijt was.

Geert belt altijd facetime en was op het moment van bellen buiten. Ik vroeg hem wat voor weer het daar bij hem was. Hij liet mij dat met de camera zien. Alles zat (zo rond half elf) nog potdicht en onze duiven moesten daar toch echt voorbij.

Ik was er dus niet echt gerust op dat het voor onze duiven een mooie strakke vlucht zou gaan worden. De duiven werden gelost om 11.30 uur en we gingen er van uit dat de duiven zo rond de 80 km per uur zouden kunnen gaan halen. Dat zou dus zo rond half 3 zijn.

Het was bij ons achter een gezellige drukke boel rond die tijd. Jos Voortman kwam ook langs, nu niet om een film te maken maar hij had 2 jonge duiven voor mij gekweekt en die kwam hij brengen.

Jochem en Pascal waren ruim op tijd. Jan Botter kwam ook nog, maar was net te laat om de eerste duiven te zien vallen. Terwijl wij met zijn allen gezellig stonden te praten riep Jochem plots”Daar komt er één” en hij wees naar achteren richting het Noordoosten. Het was een jaarling duivinnetje dat verleden week ook al mooi op tijd zat. Even later gevolgd door een jaarling doffer die ook al uit het Noorden terug kwam vliegen.

Dan komen uit alle richtingen duiven uit de lucht vallen. We hebben er ontzettend van genoten ,ze kwamen prachtig gemotiveerd aan snijden. Onze duivinnen vlogen dit weekend pas hun 3e vlucht en die kwamen nu ook al veel beter.

We zagen al snel dat enkele duiven flink regen hadden gehad en er een aantal toppers ook niet op tijd waren. Over de vlucht wil ik niet al teveel uitweiden. Het is allemaal Dordrecht waar de eerste duiven vallen. Het weer (buien) bepaalde dit weekend veel. We hebben gelukkig alles weer thuis en vliegen er 40 in de prijzen van de 55 (afd. 5).

Ik wil mijn dank uitspreken naar de lossingscommissie en de verzorgers van de duiven. Mijn duiven hebben van de drie dagen mand niets geleden en zagen er perfect verzorgd uit.

We hoeven dus niet teveel fratsen uit te halen om ze weer in orde te krijgen voor Melun. Gelukkig is Melun een vlucht met een beetje afstand. We kijken er al naar uit!!