Quiévrain prima geslaagd!

Gisteren maar één vlucht gevlogen en dat was Quiévrain (177 km).We zijn begonnen met 81 jonge duiven en we zijn er verleden week 2 verspeeld. Toen ik deze week mijn jonge duiven donderdag had weggebracht naar Tholen om ze weer bij elkaar te laten.(Ze waren vanaf afgelopen zondag gescheiden),zag ik dat een koppeltje van mijn jonge duiven opgeslokt werd door een hele grote groep duiven die keihard richting het Noorden vloog. Thuis zag ik dat er nog 9 duiven moesten komen. Die zijn heel moeizaam op één na thuis gekomen en mijn laatste 3 waren behoorlijk zwaar gewond.Onder deze duiven zat ook precies een van mijn favoriete jonge doffers. Volledig open gevlogen heeft hij bijna een dag met zijn ogen dicht in elkaar gezeten. Jammer maar dat is het gevaar wat hier in de regio alle vogels lopen. Ongelooflijk wat een hoogspanning leidingen er rond Rotterdam door de lucht gaan.

Vrijdag avond hebben de overgebleven 76 jonge duiven naar het lokaal gebracht. De jonge duiven stonden er geweldig goed op en dus hadden we weer alle vertrouwen. Zaterdag was het vertrouwen in een normale lossing wel even weg toen we door de regen met de hond op stap gingen. Gelukkig werden de duiven toch gelost om vijf voor half een. We verwachtte de duiven zo rond half drie. Tegen die tijd waren Nico en Jochem ook gearriveerd dus het (duivensport)feest kon beginnen.

Allebei met een figurita in de hand stonden Jochem en ik op onze post. Dan zie ik tussen de gierende zwaluwen door een duif aankomen knijpen en precies uit de goede hoek. Even later land ze op het dak samen met nog een blauwtje die niemand aan had zien komen en nu nog net niet voor het eerste duifje op de klep sprong. Dan nog geen 30 seconden later komen uit alle hoeken en gaten duiven aan steken en natuurlijk wordt er dan vrolijk en uitbundig gevlogen maar lang niet zo erg als op de eerste 2 vluchten. Veel duiven hadden hun focus op het hok liggen en dat is een goed teken voor volgende week. In nog geen 10 minuten hadden we er 22 op de teller staan en dat met Noordenwind en regen onderweg. Toen we om een uur later afgingen slaan moesten we er nog 7.

Ik schrok van de uitslag op club niveau er waren 205 duiven ingekorfd en onze duiven vliegen.1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-15-19-20-22-23-25-26-27-28-29- enz 76/28. In de kring zaten de vroege duiven allemaal aan de Ijssel je kon op Compuclub zo het spoor van vroege duiven richting Gouda zien lopen. We vlogen in ons rayon verder een prima uitslag. 1589 duiven 11-12-18-27-28-40-41-43-65-67-68 enz 76/30.
Volgende week gaan we naar Peronne en wordt de afstand wat groter. Met de oude duiven gaan we naar Argenton(630 km) en dat is tevens de 5e NPO dagfondvlucht voor mijn jaarling weduwmannen. We kijken er naar uit en hopen dat deze dagfondvlucht eindelijk een beetje een normale vlucht wordt zodat we een beter beeld krijgen wat betreft de kwaliteit van onze jaarling doffers. Ook naar Peronne kijken we uit omdat op deze afstanden de kwaliteit van de duif wat meer naar voren kan komen. Maar de mooiste vluchten zijn voor mijn duiven op mijn locatie de vluchten met 2 nachten mand en die zijn dan altijd boven de 300 km.

Iedereen een fijne Zondag,

Martin.