Prachtige (uitgestelde) midfond vlucht!

We hebben vandaag (op Zondag dus) een prachtige mooie snelle midfond vlucht mogen ervaren.

Zaterdag was het niet mogelijk om redelijkerwijs op tijd te lossen. De afdelingen die dat toch deden speelden met vuur en dat zagen we ook aan het verloop aldaar!

Onze duiven werden vanmorgen gelost om 7.00 uur met prachtig vliegweer vanuit het Franse Fontenay, voor ons 450 km. We waren (zoals meestal) tevreden over de conditie van de duiven en hoopten dus op een mooie uitslag.

We hadden 64 duiven ingekorfd maar daar zaten ongeveer 10 late jonge bij die voor de 3e of 4e keer van hun leven in de mand zaten. Of deze met 3 nachten mand ook goed gedronken hebben zullen we nooit weten, ze misten alle 10 hun prijs maar zijn wel allemaal thuis en dat vind ik al heel knap.

Wat goed is komt snel zullen we maar zeggen. We wisten niet precies wat we met de wind aan moesten omdat de wind ergens in Frankrijk van tegen naar mee wind zou gaan veranderen. Wij hielden als veiligheidslimiet dus maar 12.00 uur aan. Tegen die tijd was Jochem gearriveerd en Pascal was ook ruim op tijd.

Het was ondertussen echt zomerweer geworden en we zaten grotendeels weggekropen onder een groot schaduwdoek aan de koffie. Er was geen duif in de lucht te bekennen maar dan ook werkelijk geen duif!

Daar komt er één riepen Pascal en Jochem bijna tegelijk en terwijl ik onder het schaduw doek vandaan kwam zag ik één van mijn favoriete jonge doffers op de klep landen. Een zoon van Dennis en Hannah (die beiden 2 jaar terug nog 4 eerste prijzen in de club wonnen op de dagfond.) Nog één riepen de mannen weer bijna tegelijk. En pats daar zat enkele seconden later een krasbont duivinnetje ook op de klep. Een dochter van “Wonderfee” en een duivinnetje waarvan ik bijna wekelijks tegen Jochem zeg tijdens het inkorven: ”Ik verwacht dat dit duifje nog een keer een 1e NPO gaat winnen.”

Dan komt de trein langzaam maar zeker op stoom en komt de een na de ander prachtig en super gemotiveerd uit de lucht vallen. We hebben alle drie geweldig genoten van het keiharde vallen van onze duiven. Bijna alle bevlogen duiven zaten redelijk op tijd, alleen van de 10 laatjes hebben er 7 de hele middag over gedaan om thuis te komen.

Onze duiven hebben ons vandaag zeker niet teleurgesteld. Wij beginnen in ons samenspel met 15-16 tegen 1205 duiven en vliegen 64/30 prijs. Het was een mooie duivensport dag vandaag en hopelijk is het volgende week een beetje zomerweer en kunnen we dan deze lijn voortzetten op onze specialiteit: “de dagfond”!!