Prachtige 1e africhting vanuit Meer 46 km.

Vandaag stond de eerste africhting vanuit Meer op het programma. Onze jaarling weduwmannen stonden vandaag 13 dagen op weduwschap en waren dit jaar nog niet van huis geweest. Deze jonge nieuwe ploeg heeft verleden jaar zoveel ervaring op gedaan dat we niet de behoefte voelden om ze voor deze africhting nog op te leren. Vrijdag avond hebben ze voor het inkorven hun duivin gehad en na een half uurtje kroelen hebben we ze naar het lokaal gebracht. De duiven zagen er prachtig uit en ze “glommen als snottebellen in de maneschijn”. Het enige waar ik een beetje bang voor was ,was het feit dat deze duiven niet gereset waren. Ik bedoel daarmee het volgende ,hun laatste vluchten als jonge duif verleden jaar waren 5 pittige midfond vluchten. En deze vluchten zitten nog in hun systeem. Normaal speel ik de jonge duiven na dit soort vluchten altijd nog enkele keren op de na lijn om te resetten. Dat ging afgelopen jaar niet dus wist ik eigenlijk wel zeker dat er enkele flink door zouden kachelen met de laatste midfond vluchten van verleden jaar nog in hun koppie. Aangezien er prachtig vliegweer werd voorspelt durfde ik de gok wel te wagen.Met de gedachte” De laatste vandaag zullen volgende week misschien de eerste zijn.

Vanmorgen waren we vroeg uit de veren en na een rondje fietsen met onze hond Donna zagen we op de computer dat er geweldig werd gecommuniceerd vanuit de nieuwe lossingcommissie. Top mannen!!!  dit is waar we al jaren om smeekten, gewoon duidelijk zeggen hoe de vlag er bij hangt en wat je van plan bent om te gaan doen.

We stonden vanmorgen mooi op tijd te wachten ,het zonnetje scheen en het weer kon eigenlijk niet mooier voor eind Maart. Nico was nog maar net gearriveerd toen we plots drie duiven zagen vliegen die als echte weduwnaars met hangkroppen rond begonnen te klapperen. Ze waren nog geen weduwnaar genoeg om gelijk door te vallen. Om een lang verhaal kort te maken “Er werden meerdere minuten verspeeld”. In feite ook heel goed te begrijpen ze trainen normaal namelijk langer dan dat ze nu hadden gevlogen.

We hadden er in de club een oefen vlucht van gemaakt en er deden 194 duiven mee aan deze africhting. We begonnen in de club met 7-10-15-16-17-21-22-23-24-26-27 en hadden er van de 32 mee 14 in de prijzen. Toen we een uur later gingen afslaan moesten we er nog 4 komen en die waren weer een uur later ook allemaal thuis .Volgende week zal het al wel weer veel beter gaan, zo gaat dat bij weduwmannen. Je bent gauw een paar weken verder voordat je optimaal rendement kan verwachten. Volgende week Duffel en ook dat is een heel kort vluchtje van nog geen 100 km maar ik verwacht dan al een betere uitslag omdat enkele doffers dan al door hebben dat er een duivin op hen zit te wachten en dan direct door zullen vallen.

Fijne Zondag,

Martin.