Pontoise verrassende uitslag

Een dag na de vlucht Pontoise kunnen we wel stellen dat het een bijzondere vlucht was, veel fondliefhebbers bovenin de uitslagen!!!

Met een ZW-wind kan je als fondliefhebber natuurlijk je prijsje meepakken in de uitslag, maar met deze weersomstandingheden (bewolking, storingen in de lucht) blijkt dat de fondduiven hier beter mee om kunnen gaan(ervaring) als de programmaduiven. In de uitslag van onze vereniging is dat ook heel duidelijk gebleken, meerdere fondliefhebbers hoog in de uitslag. Wij spelen de prijzen 13,38,39,40 enz. 10 van de 80 in de prijzen. En heel bijzonder is wel dat onze ”900” een super fondduif van 11 jaar oud, ook zijn prijs pakt met deze vlucht. Toen hij arriveerde als tiende duif zeiden Cees en ik al tegen elkaar dat dit een raar verloop van de aankomsten zou worden. Zaterdagavond waren 79 van de 80 duiven thuis, een duivin van 2014 is nog onderweg. Hoop wel dat zij nog terugkomt want het is toch een favorietje van ons.

Volgende week staat weer Pontoise op het programma, gaan de duiven deze week weer klaar maken voor deze vlucht.

Een twee jarige doffer was vorige week een paar uur na de uitslag pas thuis en gisteren ook weer s’avonds rond 18.30uur. Deze doffer laten we een weekje bijkomen, want vorig jaar was deze duif beste jaarling op ons hok en tevens duifkampioen in de vereniging op de overnacht.

Pascal