Pontoise, een bijzondere vlucht.

Vandaag hebben we de 2e midfond vlucht vanuit Pontoise (360 km) er weer op zitten. Het is een bijzondere vlucht geworden en dat voorgevoel had ik al uitgesproken vanmorgen voordat de duiven terug waren. Ik vertelde Jochem dat het weer mij niet aanstond en dat het wel eens een vlucht kon worden waar topspelers met weinig duiven mee, er vandaag finaal onderdoor zouden kunnen vliegen.

Nadat ik net de afdeling 5 uitslag heb bekeken blijken er zelfs topspelers met veel duiven mee behoorlijk slecht te hebben gepakt. De duiven waren vanmorgen vroeg gelost met een toenemende wind van achteren. We verwachtte de duiven dus rond kwart over elf. Jochem arriveerde precies om elf uur en kon mij precies nog even helpen de laatste broedschotels in de bakken te zetten. Toen ik de 2e stapel broedschotels aan Jochem gaf zag ik 2 duiven boven mijn hoofd draaien. Aangezien ik nog een paar jonge duiven thuis moest krijgen van het africhten van de dag ervoor was ik niet direct bewust dat het Pontoise duiven waren. Maar dat was ik wel direct toen één duif op de valplank viel en ik zag dat het mijn “Favorietje” was. Een duivinnetje dat verleden jaar niet gespeeld is maar het jaar ervoor al een TT notering had gevlogen op Laon (9e 8578 p).

De andere duif bleek een mee vlieger te zijn en vertrok weer. Gelukkig was het druk bij Arie in de tuin en die mannen hadden mijn duifje wel zien komen en volgens hun precies uit de goede hoek. Dan moeten we 5 minuten wachten en komt er een jaarling duivin pal uit het oosten. Dan arriveert Nico en die ziet net de 2e duif vallen. Langzaam komen de duiven huiswaarts uit werkelijk alle richtingen hebben we duiven zien steken en wat hadden de meesten duiven een dorst. De drinkbak was zo leeg en er waren ook veel duiven schrikkerig. In een half uur constateren we 32 duiven die allemaal nog prijs vliegen ook. Daarna constateren we nog snel 10 duiven en dan valt het helemaal stil. Als we in de club af gaan slaan zo rond één uur horen we de zelfde klachten, veel duiven waren nog niet thuis en daar waren veel hele goede duiven bij.

Het was vandaag een hele moeilijke dag voor veel duiven, want toen ik weer thuis kwam van het afslaan waren er amper duiven bij gekomen. De hele dag hebben we voor niets zitten wachten en tegen de avond kwamen er nog een paar oude rotten maar ik ben nu nog 3 knappe jaarlingen kwijt en ik hoop dat deze zich morgenochtend melden. Als ik kijk naar Verkerk die tot nu toe wekelijks geweldige series neerzette en nu maar 52 prijzen pakt van de 180 duiven mee dan zegt dat genoeg. Het was voor veel jaarlingen vandaag een zware dobber. In mijn nieuwe club waren vandaag maar liefst 200 duiven minder ingekorfd, maar we hadden toch nog 626 duiven in concours staan. Onze duiven vlogen daar 1-3-4-5-13-16-19-20-21-26-27-29-33-34-43-44-47-48-51-59-65 enz 32/61.In rayon a stonden 1554  duiven in concours en daar vlogen onze duiven 5-19-36-38-69-76-85-86-88-99-100 enz 30/61.

Al met al zijn we tevreden en hopelijk zien we morgen onze 3 jaarlingen weer terug en die mogen dan een weekje rusten. Volgende week gaat het echte werk beginnen, de dagfond daar waar onze prioriteit ligt.

Fijne Zondag een ieder,

Martin.