Pont st Max op vrijdag.

Afgelopen vrijdag hebben we voor het eerst in mijn geschiedenis een bewuste vlucht op vrijdag gevlogen. Het was een juiste beslissing van de lossing commissie om te anticiperen op het te verwachte slechte weer op zaterdag en zondag. Als dat dan zo kan en je bent er voor 90 % zeker van dat je in het weekend niet kan lossen is het een prima actie. De duiven werden vrijdag morgen om 9.20 gelost. Het was prachtig weer maar waaide zeker niet zo hard als de week ervoor. Dus we verwachtte de duiven zo tegen één uur. Jochem moest werken en helaas pindakaas hij kon de duiven niet zien arriveren.

Nico kwam even voor half één. En we waren het er over eens dat het prachtig vliegweer was. Toen ik even de keuken in liep om iets te pakken ging de telefoon. Gelijktijdig hoorde ik Nico roepen, ik dacht dat hij riep omdat de telefoon (die buiten lag) ging. Toen ik buiten kwam vertelde Nico dat er 2 duiven gelijktijdig op de klep waren gevallen en al binnen waren. Toch wel behoorlijk verbaasd keek ik in de lucht en zag hoog uit het Noordoosten alweer 2 duiven steken. Terwijl die landde zei ik tegen Nico dat is toch wel een beetje vroeger dan we verwacht hadden. Snel keek ik over de schutting of buurman Arie al op zijn post was maar zag niemand. Na enkele keren hard roepen zag ik nog niemand.Nico bood aan om dan maar even naar Arie toe te lopen. Ik vond dat heel aardig van Nico want hij loopt niet zo makkelijk. Even later kwam Nico verbaasd terug. Hij vertelde mij dat Arie gewoon naast zijn huis(buiten mijn gezichtsveld) op zijn duiven zat te wachten. Arie wist Nico te vertellen dat hij in dezelfde minuut zat als onze eerste 2 duiven. Achteraf blijken nog heel wat meer liefhebbers door hun duiven te zijn verrast. Alle duiven niet een uitgezonderd kwamen terug vliegen uit de richting Gouda.Tot overmaat van ramp bleek ook nog dat mijn ingevoerde A duiven in de computer niet hadden gepakt dus stonden nu de duiven bovenaan die ik het eerste uit de mand had aangegeven. Jammer zeker omdat mijn beste jonge doffer die nu weer de 4e prijs won nu als 26e getekende stond. De uitslag Pont st Max tegen 114 duiven was 1-2-4-5-6-7-8-9-10-11-12-14-16-17-18-19-20-21-24-26. 68/27. Nog 4 midfond vluchten met de jonge duiven te gaan.
We tellen al weer af.
Martin.