Peronne 29-4-2017 ziet er goed uit!

Ronny vloog in 2014 op Peronne met prachtig weer de 1e in Gouwe en Ijssel tegen 5710 duiven en de 6e van 36.365 duiven Teletekst vlucht afd 5

 

Gisterenavond de duiven ingekorfd voor Peronne ,deze afstand (voor mij 249 km) begint er (voor mijn duiven) een beetje op te lijken. De duiven moeten met een beetje duivenweer toch alweer ruim 3 uur vliegen.

Vermoedelijk wordt deze Peronne de eerste mooie vlucht van het jaar. Droog en heel weinig wind (oost) gaan de duiven hopelijk op tijd los.Dan wordt deze Peronne gewoon presteren op eigen kracht.

De duiven zijn weer in perfecte conditie ingekorfd en we verwachten dat onze duiven vandaag een goede uitslag neer zullen zetten.

We hebben 30 duiven mee ,onze Blauwe 019 zijn we verspeeld verleden week (doffer) .De 224 een duivin (en verleden week nog een kopprijs spelende)

bleek maandagmorgen snel uitgetraind te zijn. Na inspectie bleek ze pimpelpaars te zijn en onderweg ook wat geraakt te hebben, zij blijft een weekje thuis.

We zijn er nog steeds niet uit waarom Brutus en Dan verleden week gemist hebben en hopen dat ze het vandaag weer rechtzetten.

De doffers waren gisteren ook perfect maar we zetten toch maar drie duivinnen boven aan omdat we voor het aangewezenkampioenschap verleden week een flinke tik hebben gekregen.

We staan na 3 vluchten nu 5e kampioen Vitesse Gouwe en Ijssel (rayon A) en 21e aangewezen (en daar moeten we wat aan doen!! ).Rayon A zijn 6 verenigingen.

Als 1e getekende hebben we de “517”gezet, ze heeft niet gemist en vloog verleden week de 3e prijs ,als 2e getekende de “255” ook nog niet gemist en zij vloog verleden week de 4e prijs en als 3e getekende de “637”,zij vloog verleden week de 16e prijs en ook zij heeft nog niet gemist. Vandaar dat we deze( tot nu toe betrouwbare) duivinnen boven aanzetten.

We gaan het zien over een paar uurtjes.

Iedereen veel succes en een mooie dag toegewenst.

Martin.