Onbegrijpelijke feiten.

We begonnen zaterdagmorgen met de jonge duiven vanuit Meer. Bij het opstaan was het prachtig vliegweer voor een eerste jonge duivenvlucht. Niet te warm ,bewolkt maar niet te zwaar bewolkt. Om half 10 lees ik het bericht dat de duiven in Roosendaal gereed worden gemaakt voor de lossing en dat het wolkendek in Meer nog geheel dicht zit. Even later lees ik dat de duiven in Meer gelost zijn om 10 over half 10.Een onbegrijpelijk feit blijft het voor mij dat het weer in 10 minuten tijd verandert van weer wat niet geschikt is om te lossen naar prima weer om te lossen( voor jonge duiven die voor het eerst in de mand zitten.).De jonge duiven werden met gemengde gevoelens op gewacht. Om 5 voor half elf vlogen er een paar jonge duiven boven ons hok. Langzaam maar zeker kwamen er steeds meer jonge duiven thuis en toen we om één uur af gingen slaan waren er 60 van de 65 thuis.Toen we een uur later thuis kwamen hadden we er 62, gisteren avond kwam er nog een. En op dit moment wachten we op de laatste 2 dan is alles weer thuis. We zijn over de jonge duiven zeer tevreden.

Tussen de vallende jonge duiven kwamen plotseling een aantal oude duiven vol gas aan scheuren. Mijn 3e getekende (verleden week de 2e prijs Gouwe en Ijssel) viel gelijk op de klep en de rest draaide nog even mee met wat jonge duiven. “Brutus” ging eerst bij buurman Arie op het dak met veel bombarie achter enkel vreemde jonge duiven aan voordat hij al klappend op de klep viel. We begonnen dus met 4 duiven binnen 20 seconden op een pittige 1230 meter vanuit Pontoise 360 km. Met het duifje voorop wat verleden week de 1e prijs won. Even later kwam de rest ook mooi regelmatig naar huis. In de club vlogen we 3-4-5-6-10-12-13-14-15-18-19-20-22 13/23 tegen slechts 89 duiven. In de kring rayon A tegen 1115 duiven beginnen we met 38 – 46 -47 -51- en vliegen we 14/23 .Dan komt de totale uitslag en komen er een paar onbegrijpelijke feiten aan het licht. In Bodegraven (20 km verder) zijn 504 duiven in concours en daar zouden we de 94e prijs winnen in de club. In Gouda staan 354 duiven in concours en daar zouden we beginnen met de 51e prijs.

Wat zijn nu de feiten .Mijn hok duiven presteert wekelijk behoorlijk goed zonder een enkele inzinking, de slechtste prijs in de club dit jaar is de 3e prijs. De duiven in de kring Gouda worden niet in dezelfde auto’s vervoerd ,hoe het precies zit weet ik niet maar aan de ophaal routes te zien zitten wij in een auto van een ander samenspel. Verleden week hadden we 2 vluchten en zaten wij wel allemaal bij elkaar in dezelfde auto’s. Verleden week winnen we op Vierzon de 4e in de totale kring en de 2e prijs op Peronne in de totale kring. En nu een week later kunnen mijn duiven de duiven van zelfs de aller slechtste liefhebbers in de clubs in Gouda en Reeuwijk niet voor vliegen. We zouden daar dit weekend amper op de lijst komen te staan. Dus met elkaar in de auto vliegen we kop op alle disciplines zowel op de dag fond als op de vitesse. En een week later en niet met elkaar in de auto kunnen we beter alle duiven opruimen! .En gij geleuft da? zei de Brabander. Ik niet en heb al jaren zo mijn twijfels! Alles met elkaar een weekend met onbegrijpelijke feiten.

Martin.