Laon 10-06-18 Toppie!

Door alle weekend perikelen zijn we niet toegekomen aan een verslag van de vervlogen vlucht vanuit Laon. We hadden alle duiven die op ons vlieghok zitten (30) ingekorfd voor de dagfondvlucht vanuit Issoudun .Zoals iedere week hadden we weer veel vertrouwen in onze duiven. De reden dat we Peronne hebben laten zitten heeft te maken met dat dit al jaren mijn systeem is. Ik vind de dag fond het spelletje dat het minst onderhevig is aan wind, ligging en de massa. Dus op de dagfond heb ik nog een redelijke kans om mezelf in de kijker te vliegen en dat is tenslotte het doel van iedere ambitieuze duivenliefhebber.

De duiven waren dus weer super en onze verwachtingen waren dus weer hoog. We zijn de duiven in Gouda in wezen korven om te voorkomen dat mijn duiven gelijk in een restmand terecht zouden komen. In Gouda waren ongeveer 30 liefhebbers die duiven hadden ingekorfd voor de NPO vlucht vanuit  Issoudun.Toen we zaterdagavond te horen kregen dat alles naar Laon verkast was waren we natuurlijk zeer teleurgesteld. Maar alle nadelen kunnen ook voordelen opleveren en ik realiseerde me dat Laon nogal oostelijk ligt en dat de Goudse duiven dus uit hun comfortabele uiterst westelijke vlieglijn naar huis zouden moeten vliegen. Ik kon nu dus bewijzen dat mijn duiven ook op 250 km gewoon in Gouda aan de kop konden draaien.

Ik ben zo overtuigd van de kwaliteit van mijn duiven dat ik aan zeker 10 man heb voorspeld dat ik onder deze omstandigheden absoluut aan de kop zou vliegen tegen alle toppers in Gouda. Toen we de snelheid van de 1e duif van Wim en Patrick Rodenburg wisten van de 1e vlucht vanuit Laon, wisten we dat we om 1 over 5 zouden moeten draaien om dezelfde snelheid te halen als hun duif.

Toen het 5 voor 5 werd bereikte mijn bloed bijna het kookpunt. Ik tuurde in de richting van waaruit ik mijn eerste duif verwachtte en daar zag ik een stipje aankomen.Buurman Arie moest er nog 8 hebben dus ik wist het eerst niet zeker. Het stipje kwam echter zo hard aanvliegen dat mijn twijfel verdween. Het stipje werd een echte duif en kwam keihard als een raket over de letters bij Arie heen suizen en recht op de rand van de valplank. Daar zat ze weer “Sara” onze nieuwe top duif. Enkele seconde later zat ze bij haar doffer en knikte ze twee keer tegen me. “Goed gedaan wijffie” was het enige wat ik nog uit kon brengen. Nog geen minuut later kwam een van mijn favoriete jaarling duivinnetjes aan scheuren en begon de trein te lopen. Allemaal uit de goede richting 24 van de 30 achter elkaar prachtig om te zien. Ook buurman Arie en voorzitter Andre hebben ontzettend genoten. Dit was duivensport op hoog niveau en genieten voor iedereen die onze duiven aan zagen komen scheuren. De uitslag was ook super. We hadden dus de 1e in het inkorfcentrum Gouda met “Sara” die “Gien” nog eens dunnetjes overdeed en nu weer de 5e vliegt van 8578 duiven. Met 2 duiven in de top 10 provinciaal zijn we uitermate tevreden en onze serie mocht er ook zijn. Gouwe en Ijssel rayon a 341 duiven.1-2-4-8-16-17-19-22-28-40-43-48-51-52-54-59-61-63-64-68 .Op de hele lossing vliegen we nog meer prijzen 23/30.

Al met al een prachtige ervaring.(daar doen we het voor)

Martin