Ietwat teleurstellende vlucht vanuit Issoudun.

Het was vandaag een wat teleurstellende vlucht voor ons maar ook echter heel goed verklaarbaar waarom onze duiven net niet de kop pakte van deze toch mooie dagfondvlucht.

Onze duiven waren deze week absoluut top ,ik durf haast te zeggen bijna nooit zo’n perfecte groep duiven ingekorfd. Ze trainde de hele week geweldig en toen we donderdag de duiven inkorfde waren ze zo goed dat ik er haast van overtuigd was dat het niet beter kon. Prachtig van kleur op het borstbeen,ogen als diamanten, allemaal warme pootjes, een waar genot om zo’n ploeg duiven in te mogen korven.

Mijn enige angst was het feit dat we verleden week de doffers thuis hadden gehouden. Die doffers waren zo goed dat ik ze allemaal wel op Bordeaux had durven zetten. Rond en gezwollen en na een dik uur trainen nog met veel moeite uit de lucht te krijgen. Maar die week thuis zat me niet lekker en zeker niet omdat we ze ook niet weg hadden kunnen brengen.

Zaterdag morgen werden de duiven vroeg gelost (7.00) en we verwachtten de duiven zo rond half 3. De draaiende wind kon wel eens voor een verrassing gaan zorgen. De eerste 300 km een tegen windje en dan de wind hard op de staart. Persoonlijk ben ik niet zo van dit soort vluchten maar je hebt de vluchten nu eenmaal niet voor het uitkiezen.

We hadden de “539” weer meegegeven (als enige duif) op Niergnies en die had dus ook 14 dagen stilgezeten. En dat had hem blijkbaar niet echt goed gedaan – want ondanks dat hij net zo mooi was als de rest – kwam hij recht uit het Noorden terugvliegen en zat voor zijn doen veel te laat. Hij won de 35e prijs in de club tegen 332 duiven.

Zo rond half 3 werd het spannend en tuurden we gedrieën Lida ,Jochem en ik de lucht af op zoek naar duiven. Echter weinig duiven te zien en de spanning steeg ,dan plotseling zien we een duif heel laconiek rondjes vliegen boven ons hoofd. Niemand had de duif zien aankomen dus was ze vermoedelijk richting het oosten gekomen. Na enkele rondjes viel ze in stijl op de klep. Het was mijn 1e getekende,de “105”,een dochter van Young Powerboy en Sara ,de duif die verleden week ook onze eerste duif was (op de pittige midfond vlucht).

Terwijl wij de duif bij Teus meldden viel de 2e duivin en in 11 minuten hebben we er 9 en surprise ,surprise, dat waren allemaal duivinnen. Dus van de 26 duivinnen die we verleden week wel hadden gespeeld pakken we er 9 in 11 minuten van ruim 580 km. De doffers kwamen gewoon te laat maar wel in een inkorf conditie weer thuis. Trouwens in onze club waren de bij de eerste 20 prijs duiven 2 doffers, op prijs 14 en 18.

Conclusie het was een mooie vlucht voor snelle dagfond duiven die er goed inzaten (wat wedstrijd ritme betreft).Onze doffers zaten er niet goed in en dat is funest op zo’n snelle vlucht. Oriëntatie vermogen is nu eenmaal cruciaal voor een snelle vlucht. (Voor je het weet zit je er voorbij en dan mag je tegen de wind in terug komen vliegen). We hebben weer wat bijgeleerd en hopen dit voortaan te voorkomen. In de club beginnen we met prijs 6 (280 d) en hebben we er 12 bij de eerste 27.Onze duiven vliegen 28 prijzen van de 51 gezette duiven. Compuclub maakt er de laatste tijd een potje van, dus in groot verband is nog niets te vinden. Krijg net bericht in afd5 r/oost tegen 3452 duiven beginnen we met prijs 65 en 90 en vliegen 51/37 (72 % prijs).

Fijne zondag.