Hier moeten we het mee doen.

Afgelopen weekend stond in het teken van de sectorale jonge duivenvluchten. Wij vlogen in sector 2 Fontenay voor mij 450 km. We hadden 64 jonge duiven ingekorfd en die waren in prima conditie.Verleden week nog een mooie 7e NP0 gevlogen en een prachtige uitslag neergezet. Dus het vertrouwen in de duiven was er maar er waren toch volop twijfels.

De grootste twijfel was de weerverwachting voor zaterdag.Tijdens het inkorven sprak ik daarover met Jan Ouwerkerk en ook hij had hetzelfde gevoel, Zuidenwind en hoge temperaturen is een gevaarlijke opdracht voor jonge duiven en gaat vaak niet goed. Toen er zaterdag morgen ook nog Oost bijkwam kreeg ik een onbehaaglijk gevoel en hoopte ik meer op een goede afloop( weinig duiven verspelen) dan op een knalvroege duif.

Ik kreeg rond 12.00 al bezoek van Kees den Hoed en Ron Kooiman. Ron is ook met een duif in zijn hart geboren en kwam als jong ventje al bij mij kijken als ik op de wat verdere vluchten meespeelde.Hij heeft een aantal jaren zelfstandig en met zijn broer duiven gehad maar nadat hij international chauffeur werd was het onmogelijk om nog met duiven te spelen. Er gaat echter geen week voorbij of hij komt bij Kees en Pascal duiven letten. Die hadden geen duiven mee dus kwam Ron met Kees mee. Even later kwamen Nico en Jochem achterom en ook bij Arie kwam meer bezoek. Jaap stond op de brug te letten met nog een paar onbekende. De zon scheen overvloedig en het was niet prettig in de zon. Er vlogen dit keer veel vogels maar we zagen geen duiven vliegen.

Om 7 over 2 zie ik dan een duif aankomen die van verre prachtig in stijl aan kwam vallen. Ik riep naar Jaap op de brug en wees naar de vallende duif. Die even later prachtig op de klep landde en zich snel richting drinkbak haastte. Nog geen 30 seconden later riep Jaap vanaf de brug dat Edward Romsina ook al een duif had en wel op 4 over 2. Edward woont vlak bij mij in de buurt en houdt duiven op zijn eigen manier. Hij doet overal aan mee van de kortste tot de langste vluchten.Ik had nooit verwacht dat Edward met zijn 6 duifjes mee voor mij zou vliegen. Maar dat is natuurlijk de charme van de duiven sport als je mee doet heb je altijd kans en Edward pakte zijn kans. Edward vliegt dus dit weekend de 1e prijs in de club met zijn 1e getekende en dat wordt hem echt van harte gegund. We moesten 5 minuten wachten op nummer 2 en 3 minuten later kwamen er 6 praktisch tegelijk allemaal terug uit het Noorden vliegen en dan weet je genoeg. Dan weet je dat je een vracht duiven voor je neus hebt zitten in het Noordwesten. Al de opvolgende duiven kwamen terugvliegen en ik voelde dat het geen lekker vluchtje voor ons zou worden.

Toen ik even later bericht ontving van Ad uit Bergen op Zoom werd ik er niet vrolijker op. Ook bij Ad in de regio sector 1 liep het niet zoals het zou moeten. Grote gaten en sommige liefhebbers amper een duif. We hadden in een half uurtje 22 duiven die allemaal prijs vliegen in het inkorfcentrum Lekkerkerk. We hadden de 5e melding maar dat bleek pas goed voor een 14e plek tegen 580 duiven. Sectoraal tegen 11.083 d beginnen we met plaats 272 en hebben er 29 in van de 64.Hier moeten we het mee doen. Ik kan er niets mooier van maken. We zijn er nog 4 kwijt en zagen net op de uitslag dat we wat laat zitten deze week in goed gezelschap verkeren. Volgende week gelukkig weer een nieuwe kans.
Martin.