Grevillers ,niet echt een strak vitesse vluchtje!

Onze duiven vlogen vandaag voorlopig de laatste vitesse vlucht in aanloop naar de midfond en dagfond vluchten. Deze laatste vitesse vlucht stond ongeveer 35 minuten open en dan kan je spreken van een niet echt strak verlopen vluchtje. Het is gelukkig nog goed afgelopen want ik was er echt niet gerust op. Op de weerkaart van Windy kon je goed zien dat er een zuidoostelijke wind stond in Noord-Frankrijk en dat de duiven daardoor (met een beetje wind) recht de zee opgeblazen zouden worden.

Gelukkig voor de duiven was die ZO wind vandaag niet al te hard anders waren er veel duiven vandaag in de problemen gekomen. Dit enigszins trage verloop was een klein voorteken van wat had kunnen gebeuren als er iets meer wind had gestaan.

We hebben deze week ook onze duivinnen voor het eerst ingekorfd en dat maakte het extra spannend. Onze duivinnen hebben we zelf een aantal keer weggebracht en ze zijn één keer met een africhting mee geweest naar Duffel. Dat was dus een mooi sprongetje naar 237 km. De duivinnen trainden donderdag avond ruim 1,5 uur en dat zag er formidabel uit. Heb ze nooit zo hard aan het vliegen gehad.

Dus was ik niet bang voor het afstand sprongetje (maar wel voor de Zuidoostenwind). Ook de doffers trainen supergoed, dus we hadden er toch wel vertrouwen in. Vroeg los en er stond gelukkig weinig wind .Pascal had nachtdienst gehad en lag net op bed. Jochem was lekker op tijd en we verwachtten dat de duiven zo rond 9.45 uur zouden kunnen vallen.

Toen we rond die tijd de lucht afspeurden zagen we regelmatig koppeltjes duiven van de kust richting binnenland vliegen. Sommige duiven zaten hoog en sommige laag en wat mij geen goed gevoel gaf was dat dit zeker een kwartier zo door ging. Dit waren duiven van afd. 7 die ook door de Zuidoosten wind uit koers waren geraakt.

Dan een paar minuten over 10 ziet Jochem duidelijk een duif bij Wim Rodenburg vallen. En dat was ook goed mogelijk want Wim zit er wekelijks heel goed bij. Enkele minuten later zien we een duif vanuit het westen duidelijk richting ons hok steken en dat blijkt een 2 jarige duivin die zonder dralen op de valplank valt. En snel gevolgd door een overgewende doffer van Kees en Pascal met een roze Ladies League ring om.

Dat is een hele goede doffer, die verleden jaar nog regelmatig op zijn oude hok in Ammerstol ging kijken maar dat nu niet meer doet. Ik verwacht hem zo dadelijk regelmatig aan de kop als zijn afstanden komen. Dan even later de eerste jaarling doffer en dan rommelt het door met al snel duiven die terug komen vliegen uit het Noorden waaronder een 2 jarige duivin die ik eerst thuis wilde houden omdat ik woensdag haar 6e pen heb getrokken( die was afgebroken).(Wie het weet mag het zeggen)

In 27 minuten waren er 30 thuis die ook allemaal prijs speelden. We hadden er 62 ingekorfd en toen we om 13.00 naar de club gingen waren er 55 thuis.

Vooral de nalijn jonge duivinnen die nog geen Zuidoosten wind hebben ervaren hadden het moeilijk vandaag en kwamen vaak nog laat in de middag aanvliegen. In de club (1078 duiven) begonnen we met de 11e prijs en 30 prijzen. In onze kring begonnen we tegen 2593 duiven met de 39e prijs en 62/30. We zijn vandaag dik tevreden want onze vluchten gaan nu pas komen. Ze zijn er helemaal klaar voor zullen we maar zeggen. Donderdag gaat het hele spul de mand in voor de 1e midfondvlucht!! Hopelijk dan ook eindelijk met een beetje duivenweer. Maar hoe dan ook ,we kijken er naar uit!