Afgelopen weekend eindelijk weer eens geweldig duivenweer, zonder problemen onderweg of in de auto. Na drie bijzonder slechte vluchten eindelijk weer eens een echte mooie vlucht. Het was afgelopen woensdag nog echt niet zeker of dat ik wel mee zou doen dit weekend. Alhoewel ik na een ramp of semirampvlucht altijd gewoon weer mee doe de volgende week( en dan vaak ook een zeer goede uitslag maak) was het nu anders. Nog nooit in meer dan 60 jaar duivensport heb ik zo getwijfeld als verleden week om in te korven. Ik heb ze dit keer donderdagmiddag nog laten trainen(wat ik normaal nooit doe) voordat ik besliste om toch mee te doen. Mijn duiven trainen altijd geweldig, één uur s’ morgens en één uur s’ avonds. En de duiven van buurman Arie trainen dan vrolijk met mijn koppel mee. Toen onze duiven dinsdag morgen los gingen vlogen de mijne 10 minuten en Arie ‘s duiven gewoon één uur. Iets wat nog nooit vertoond is hier. Arie ‘s duiven waren goed thuis gekomen en de mijne zeer slecht van Salbris. Ik heb daar verleden week ook over geschreven en zag dat mijn duiven een tik hadden gekregen doordat de meeste 3 dagen niet gedronken hadden. En 3 dagen niet drinken en dan een dagfondvlucht vliegen kan een duif echt niet hebben. Twee doffers hadden woensdag nog problemen met in hun broedbak vliegen en de hele ploeg begon woensdag weer wat op te knappen. Het was echt een desolate aanblik in mijn hok.

Toen ze donderdagmiddag weer met vreugde trainde besloot ik alsnog mee te doen. Omdat de voorspellingen zo goed waren zag ik het meer als een vlucht om het vertrouwen weer op pijl te brengen dan om een werelduitslag neer te zetten. Toen ik de duiven donderdag pakte om in te korven besloot ik 2 oude doffers en 2 oude duivinnen thuis te houden omdat ik gezien had hoe die hadden afgezien op Salbris. De 19-“205” heeft wel 2 uur in zijn broedbak zitten rillen en de 18- “527” was echt compleet gedehydreerd en viel uitgewoond op het dak van het hok. Duiven met veel ervaring en beiden eerste prijswinnaars. Zelfs “Sara” die op Salbris weer een kopprijs pakte was de eerste dagen ook niet in haar gewone doen. Uit eindelijk 57 duiven ingekorfd hopende op een mooie vlucht, zodat het zelfvertrouwen weer terug zou komen.

Zaterdagmorgen werden de duiven vroeg gelost met prachtig duivenweer. We dachten dat de duiven wel 80 zouden halen maar dat lukte niet en dan zie je ondertussen wel steeds duiven overkomen en wordt je onzeker. Er waren liefhebbers die geen problemen hadden met hun duiven van Salbris. En er stonden heel veel duiven in concours die de week ervoor helemaal geen Salbris hebben gevlogen maar Peronne ( vrijdag ingekorfd) met een goed en snel verloop. Dus dan denk je al gauw dat je al met 2-0 achterstaat met je hele Salbris ploeg op een mooie midfond vlucht. Het wachten duurde zolang dat dit soort gedachten steeds maar weer boven kwamen drijven. Dan zien we een duif aankomen vanuit een vreemde richting (Krimpen a/d IJssel) die eerst nog heel hard een paar rondjes draait en dan sierlijk op de klep land zo glad al een aal en zo fris als een hoentje. Dat was een pak van mijn hart ,het bleek een 2 jarige dochter van “Sara te zijn met als vader “Young Powerboy” een prachtige donkere witpenduivin die nog wel meer van haar zal laten horen. Binnen 2 minuten valt de “443”de vaste doffer van “Sara” en ook een zoon van “Young Powerboy” en 2 seconden later een jaarlingdoffer met als grootouders “Young Powerboy en “Sara” en als moeder “Juweel”. Dan komt de een na de ander uit de mooie zonnige lucht vallen de één nog mooier dan de ander. En in ruim 10 minuten hebben we er 20 op de teller staan die allemaal 1 op 10 prijsvliegen en de duiven blijven maar door vallen en weer 10 minuten later hebben we er 40 van de 57 binnen en weer niet veel later zijn ze allemaal thuis op één na, een veelbelovende jaarling. Die lag met zijn vleugels wijd vanavond(zondag) rond 18.00 uur op het dak met een zwaar gebroken poot. We bleken later een hele goede uitslag te hebben en natuurlijk zijn er vroegere duiven maar ik ben zeer tevreden over hoe deze duiven de draad weer hebben opgepakt en er gewoon weer stonden tussen een vracht Peronne duiven en duiven die verleden week wel goed waren thuis gekomen van Salbris.

De uitslag was Pontoise Vereniging 458 d 5-8-9-16-18-19-23-24-26-27-28-29-30-31-33-35-36-38-41-43-50-51 enz. Rayon 1808 d 15-19-20-33-38-46-56-57-60-65-66-68-71-77-80-91-92-98-112-123-154-161-177 allemaal 1 op 10 enz 39/57.En zaterdagavond  weer een ouderwets goed gevoel toen ik de duiven weer lekker in hun bak zag liggen. We kijken weer uit naar de 2e dagfondvlucht volgende week.

Martin.