Een vlucht te ver!!(op de kalender)

Afgelopen zaterdag was voor mij een vrij slecht duivenweekend, zelfs één van de slechtste ooit in mijn beleving. Eigenlijk, achteraf gezien, ook weer heel goed te begrijpen.

We zullen met de oude duiven beginnen ,mijn oude duiven zijn niet verduisterd en staan al vanaf begin Maart op weduwschap. Normaal geen enkel probleem om dit al spelende tot eind juli vol te houden maar we zitten nu al in half Augustus. Verleden week zijn alle vluchten geannuleerd en moesten we de hele ploeg thuis houden. We wisten eigenlijk ook niet of we deze week wel weer zouden gaan vliegen. Ik heb de duiven in deze periode niet zelf weggebracht. Zoals ik verleden week al schreef zag ik de rui rap intrede doen en na de week rust verleden week vond ik meer en meer kleine veertjes in de broedbakken van mijn weduwnaars. Alhoewel ik vanaf de langste dag bijlicht was de rui niet echt meer te stoppen.

We hebben toch zo goed en kwaad als het ging nog zoveel mogelijk duiven ingekorfd, gokkend dat ze geen 2 pennen vlak achter elkaar zouden stoten. Maar dat bleek voor veel duiven misgegokt, onze eerste twee doffers afgelopen zaterdag bleken nog behoorlijk volle vleugels te hebben maar de rest was hopeloos. Sommige hadden ook zelfs hun 5e pen in de mand gegooid. Alles bij elkaar was de koek gewoon op en ook bij mij (wat mijn oude duiven betreft.) Ik had wel degelijk mijn oude duiven nog een trainingsvluchtje moeten geven verleden week en ben dus zelf ook in gebreke gebleven.

Dan de jonge duiven, die komen nog volop ritme en ervaring tekort. Zijn heel slecht op geleerd en hebben 2 weken terug hun 1e echte vlucht pas gevlogen dat was hop in één keer naar Quiévrain en dat liep natuurlijk ook niet echt lekker. Dan weer een week thuis zitten, één keertje weggebracht naar de Moerdijk waar ze niks van hebben opgestoken en dan nu hop in één keer met heel Zuid-Holland tegelijk los vanuit Peronne. Het is nog een wonder dat ik mijn halve hok niet ben verspeeld.

Maar hier ligt het toch wel een beetje anders, heel de Vitesse jonge duiven vluchten hebben we ingecalculeerd als zijnde leerschool voor de midfond/jonge vluchten en die gaan volgende week pas beginnen.  Dus volgende week willen we er eigenlijk pas gewoon echt staan.

We hadden dit jaar 2 prachtige fijne jaarling vale doffers die nog gekweekt waren uit echt overnachtfond soort. Prachtige doffers met goede manieren en die zouden we op een mooie vlucht willen zetten van rond 800 km. De ene vale had zijn 5e pen al gegooid en de andere zat er tegen aan maar kon nog mee. Omdat we niet graag op één duif gaan zitten wachten hebben we er nog 3 bij gepakt en hebben die voor Bergerac ingekorfd. Een zoon van Mike speelde een mooie vroege prijs en een goed duivinnetje een staartprijs, er zijn er drie terug maar de jaarling Vale overnachter nog niet. Na jaren niet meer op deze vluchten te hebben ingekorfd zijn we nu weer wakker wat betreft het gegeven waarom ik er destijds mee ben gestopt met middaglossingen. Ik persoonlijk ben er dan ook gelijk weer helemaal klaar mee.

We kregen dit weekend bezoek van Jan uit Zwolle en terwijl we nog een beetje aan het filosoferen waren zag Jochem twee sportvrienden uit Krimpen a/d IJssel voorbij lopen. Aangezien Arie geen duiven mee had en het op de brug bloedheet was ben ik snel op de fiets gesprongen en vond de jongens vlak bij de brug in de schaduw van een grote heg. Ik heb Eldert en Youri uitgenodigd om bij mij achter te komen letten en dat was heel gezellig. Jammer voor die mannen dat mijn duiven niet wat beter kwamen deze keer maar ook daar was wel begrip voor. Na afloop samen nog wat kweek duiven bekeken, kortom was een gezellig bezoekje. Hopelijk kan ik ze volgend jaar wat meer vuurwerk aanbieden dan afgelopen weekend.

Oude duiven Chateauroux Rayon A 215 duiven 7-10-25-27-42-47-48-53. 40/8

Jonge duiven Peronne        Club      582 duiven 18-30-31-35-36-37-38-39-40-46-57-58-59-enz 81/35.

Bergerac                           inkorfcentrum 303 duiven 8   4/2.

Volgende week ga we weer voor een betere uitslag met de jonge duiven op de midfond.

Groet Martin