Een prachtige start van het seizoen!!

Vandaag vlogen we de eerste vitesse vlucht van het seizoen vanuit Biergies (129 km).Alhoewel we 64 vliegduiven op ons hok hebben zitten, spelen we de eerste vluchten alleen met onze weduwmannen. De doffers komen dus wekelijks thuis met een beloning in hun broedbak en zo hopen we de motivatie hoog te houden en de duivinnen later te brengen op de eerste midfondvlucht. Met de duivinnen hopen we dan te vlammen op de dagfondvluchten.

De weduwmannen moeten het dus nu doen. Toen ik vrijdag de weersverwachting voor zaterdag zag had ik het wel even moeilijk om de duivinnen thuis te laten. Ze trainen zeker zo goed als de doffers en zijn ook in dezelfde conditie. Maar als je een bedrijfsplan maakt dan moet je dit ook uitvoeren. Er werden dus 32 weduwmannen ingekorfd waar we vertrouwen in hadden. De doffers trainen goed en worden meer en meer weduwnaars.

De duiven werden gelost om kwart voor tien en we wisten dat het een heel snel vluchtje zou worden. Jochem was er al lekker vroeg, Pascal moest werken en Nico is nog herstellende van een val van zijn bromfiets. Dus het was heel rustig achter op onze plaats. We hadden beiden een figurita in onze hand en zo speurde we het luchtruim af. Toen ik op een gegeven moment recht omhoog keek zag ik daar als condors 4 duiven draaien. “Daar komen ze” riep ik luidkeels en ik probeerde ze naar beneden te roepen, niet realiserende dat ze veel te hoog zaten om mijn stem te horen.

Het duurde tergend langzaam voordat ze beneden waren en op de klep landden. Terwijl ik weer omhoog keek zag ik van alle kanten overal duiven aan komen steken en vallen. We klokten de helft (16) van onze duiven in 2 minuten en in 10 minuten waren er 29 van de 32 thuis.

We maakten een prachtige uitslag en in ons nieuwe samenspel stonden 2485 duiven en daar maakten onze duiven een mooie serie 31-33-35-41-75-101-103-150-154-155-157-158-173-174-175-210-232-243 enz. We vlogen 26 van onze 32 weduwnaars in de prijzen en werden daardoor 1e Grootmeester in ons nieuwe samenspel. Daar zijn we gewoon erg blij mee. Zeker omdat het een razendsnel kort vluchtje was waar ik nu bepaald geen specifieke duiven voor heb zitten. We kijken al weer uit naar de volgende vlucht vanuit Quievrain. Jammer dat we nog een week moeten wachten!