Een natte zondag!!!

Vandaag zondag 27 augustus was een natte zondag en zeker voor onze jonge duiven die 360 km mochten vliegen waarvan een heel stuk in de regen. Mijn Belgische vriend Geert (die op de vluchtlijn woont) wist te vertellen dat het stortregende op het moment dat onze duiven daar passeerden.

We hebben een filmpje gemaakt en op Facebook geplaatst over hoe het hier was toen onze duiven arriveerden. Een groot waterballet met ook nog hagel en grote klappen onweer. Vandaag gebeurde dat wat de lossing commissie zaterdag probeerde te voorkomen door uit te stellen naar zondag. Zaterdag was het prima vliegweer met af en toe een buitje en niet te vergelijken met vandaag. Toch neem ik ze niets kwalijk want iedereen kan iets fout inschatten.

Wat ik ze wel kwalijk neem is hun communicatie gedrag met de liefhebbers van afd. 5. Ik heb daar jaren terug al een keer over geschreven en dat ging daarna stukken beter. Maar ik denk dat er nu weer anderen op deze post zitten die weer die vervelende manier van communicatie hanteren.

We beginnen met zaterdagmorgen het eerste bericht.”We staan met onze jonge duiven in Pontoise en met de nalijn duiven in Quievrain” Wat een geweldige intelligente opmerking en zeker iets om te vermelden, mocht er soms toevallig iemand op deze site kijken die geen duiven mee heeft.

Voor de rest totaal niets zinnigs, waar leden iets aan hebben. Het lijkt wel of ze met tegenzin iets op de lossing site meedelen. Het was dit weekend zelfs zo extreem dat ik 2 keer te horen kreeg dat onze duiven waren gelost en dat er niets op de site van afd. 5 werd vermeld. Gewoon een kwartier en 10 minuten later werd er doodleuk medegedeeld dat afd.5 de duiven had gelost om zo en zo laat.

Ondergetekende en met mij velen vinden dit een hele vervelende situatie en het lijkt erop dat dit bewust wordt gedaan want als je 15 minuten eerder je plannen deelt op de NPO site kun je ook dit bericht op de afdeling 5 site plaatsten. Ik zou graag zien dat er wat meer zinnige communicatie plaats gaat vinden tussen de lossingscommissie en de leden.

We hadden een dikke 40 late jongen mee op Quievrain en dat was de 2e keer dat ze in de mand zaten. Dat was goed te merken ook, alles in één keer los en dat zijn een paar duiven in Zuid-Holland.

Eén jong zat aardig op tijd en dan wordt het wachten en de hele dag kwamen er duiven naar huis en ik mis er nu nog 6. Deze jonge vogels zitten zwaar in de rui dus dan zijn deze weersomstandigheden ook niet bevorderlijk voor een vlot verloop.

Dan de jonge duiven, we hadden er donderdag 32 ingekorfd. Ze werden vandaag gelost op 360 km met wind op staart en veel regen onderweg. We verwachtten de duiven zo rond 14.15 uur en alleen Jochem was van de partij.

En inderdaad precies om die tijd zag Jochem precies uit de vlieglijn een duif aan komen hoesten. Terwijl hij riep “daar komt er één” kwam nummer 2 ook aanvliegen vanuit het oosten over de bomen. De spanning was er af en we hoopten op snel wat meer duiven. Dat gebeurde ook, we waren zeker niet ontevreden over het verloop, want ondanks de regen kwamen de duiven goed naar huis (zonder verliezen) en zijn we zeer tevreden. Langzaam komen onze jonge duiven in het ritme en elke week presteren ze beter. Nu maar hopen op nog een echte mooie vlucht. We hebben nog maar een paar kansen dit seizoen en aan mij en mijn duiven zal het zeker niet liggen. Op naar volgende week!!

Martin.