Een mooie zondag en dito vluchten.

Na een regenachtige zaterdag kwam een mooie zondag. De duiven waren gelukkig al vroeg los. We hadden 4 oude duivinnen mee naar Peronne en onze 74 jonge duiven waren ook naar Peronne. Donderdag hadden we 23 doffers ingekorfd voor Blois.

De combinatie vlucht Peronne was het eerste aan de beurt en we verwachtte de jonge duiven zo tegen elven. We( Jochem en ik)stonden rond kwart voor elf met een figurita in de hand de horizon af te turen richting het Zuidwesten. We wisten dat we met deze wind (west/zuidwest)kans hadden op een topnotering in grootverband. Zo rond 10.48/49 zien we drie duiven aankomen uit de goede lijn. Twee van deze duiven steken richting ons hok maar gaan veel te hard en te hoog en draaien achter ons langs richting het oosten. We konden de figurita niet gebruiken om dat de duiven uit zicht bleven. Het duurde tergend lang voordat ze weer in zicht kwamen maar ze bleven veel te hoog en weer verdwenen ze helemaal uit zicht. Dan komen ze wat lager en vliegen richting dak en we gooien de figurita. De 2 jonge duiven draaien onmiddellijk terug en vallen met de figuritas op het dak.Niet veel later staan ze op de antenne. Achteraf weer heel jammer van het gevlieg gezien nu het kleine verschil met de snelste van de hele lossing. Net als Lennik hebben ze weer een absolute topnotering vervlogen.

De jonge duiven beginnen nu met 1 en 2 van 1128 duiven in het rayon. In de club tegen 167 duiven vlogen we 1-2-3-4-5-6-7-8-9-12-13-14-16-17-20-23-24-27-28-29-30-31-32-33-35-37-38-40-41 74/29.En we staan nu zelf boven aan in de kring (rayon a) met de jonge duiven. De 4 duivinnen vliegen tegen 1252 duiven 17-88-193-300.100% prijs en dat met 4 willekeurige duivinnen waarvan ik de doffers ben verspeelt op Vierzon. Ze zitten bij de jonge duivinnen en zijn voor de 3e keer dit jaar in de mand.

Dan komt Blois aan de beurt en krijgen we onverwacht bezoek van Dennis Boelhouwer een liefhebber die zijn sporen heeft verdiend op de programma vluchten maar uit frustratie is uitgeweken naar de grote fond. Dennis is een van de weinige die precies begrijpt als ik schrijf of praat over de hopeloze strijd die je moet leveren tegen de liefhebbers die wekelijks hun duiven recht uit de lijn krijgen. Waar zijn we eigenlijk mee bezig!

Na even lekker bij geklets te hebben gaan we serieus kijken richting de vluchtlijn. Rond 10 voor 2 zie ik een duif aankomen vliegen die duidelijk richting hok steekt en even later prachtig land en fier naar zijn duivin toe klapt. Het was de “533” een jaarling zoon van Brutus een duif die als jonge duif 10 keer mee ging en 10 prijzen won. Het bleek de 3e duif in het inkorfcentrum te zijn (179 d) dan komen ze langzaam maar zeker prachtig in stijl uit de lucht vallen. Het was puur genieten en niet veel later waren ze weer allemaal thuis. Ze kunnen morgen weer ingekorfd worden zo mooi kwamen ze thuis. Sectoraal vlogen ze tegen 5886 duiven 18/23 en beginnen we met de 44e prijs. Een prima uitslag maar we zijn niet tevreden we missen een paar vroege duiven. We hadden nu een paar duiven mee moeten geven die verleden week nog waren mee geweest. Maar ja na die vervelende Argenton vond ik het beter dat de doffers wat rust nodig hadden. Maar met deze Blois en windje mee wordt je verslagen door duiven die verleden week nog lekker gevlogen hebben. Ook de drie nachten mand is voor jaarling doffers een handicap tov duivinnen. Maar we moeten het er mee doen en we gaan op naar hun 6e dagfondvlucht over veertien dagen.