Een druk duivensport weekend!

Het was een hectisch weekend en zeker voor de grote fond mannen was het hooibouw.

Barcelona was voor velen natuurlijk het absolute hoogte punt. Barcelona blijft een bijzondere vlucht waarvan ik denk dat het eigenlijk net iets te ver is (voor iedere duif) als het onderweg niet echt gladjes verloopt.

Maar dat was nu niet van toepassing. De duiven kwamen overal geweldig met een bizarre overwinning door maar liefst 2 liefhebbers. De een wint de 1e nationaal en de andere de 1e drie duiven internationaal. Dat neutralisatie een hulpmiddel is waar je grote vraagtekens bij kan zetten bleek nu weer eens te meer.

Een duif die de klus klaart op één dag en om kwart voor elf thuis is wordt internationaal verslagen door 3 duiven die uren later (de volgende morgen) geconstateerd worden en amper 50 km verder wonen. Het lijkt me heel sterk dat de 3 duiven die de volgende morgen vroeg arriveerden wel ergens tijdens het nachtelijk duister zijn gaan zitten. Al met al een vreemde situatie die ontstaan is door het fenomeen “nachtvliegen” We hebben in de loop de jaren steeds meer nachtvliegers gekweekt en dan krijgen we situaties waarin we nu verzeild zijn geraakt.

Maar ook de programma spelers zaten met 2 of 3 vluchten dit weekend. Wij hadden 33 duivinnen ingekorfd voor Pontoise een dikke 360 km. We hebben de doffers deze week thuis gehouden. 30 duivinnen op weduwschap en 3 op nest tussen de jonge duiven. Die drie nest duivinnen eten met de jonge duiven mee en dat is lichte kost. De weduwduivinnen krijgen wat uitgebreider voer om dat ze wekelijks aan de bak moeten. We willen er eigenlijk niets vanaf vliegen voordat het echt nodig is.

We wisten dat de duiven een hoge snelheid zouden gaan maken en waren dus ruim op tijd op onze post. Zo rond 14.00 uur zouden de duiven ongeveer 2000 mpm maken en daar rekenden we op. Even voor tweeën kwamen er 2 duiven recht uit het Noordoosten terug vliegen en doken richting buurman Arie maar trokken toch weer op. Ze maakten een paar flinke grote ererondes op de stormachtige wind.Een duif viel bij buurman Arie en de andere was voor ons.

We zagen op de computer dat onze duivin een snelheid van 2003 mpm maakte. Onze duivin werd ik dacht 9 seconden later (viel door de wind niet op de antenne) geconstateerd dan de duif van Arie. Als we dan zien op afdeling. 5 niveau hoeveel prijzen er tussen vallen, dan is het ongelooflijk hoe mooi vroeg onze duiven hadden gezeten als ze direct waren gevallen en nog vroeger als ze niet uit het Noorden waren terug komen vliegen. Onze eerste duif vliegt in de club de 3e prijs tegen 243 duiven. In het samenspel vliegt ze de 9e tegen 745 duiven en vliegen er ook 9 in de prijzen.

Leuk detail, onze eerste duivin was precies de duif die bij de jonge duiven woont.

We zijn ondertussen ook bezig met het opleren van de jonge duiven. En hopen (als alles goed gaat) deze week onze jonge duiven voor het eerst in te korven. We hebben het behoorlijk druk ,ik zou niet meer weten hoe ik dit vroeger deed ,maar kan het me haast niet voorstellen dat ik nu ook nog zou moeten werken.

Volgende week ook weer een dagfond vlucht en nu maar hopen op een beetje duivenweer en een mooie vlucht!!