De kop is eraf !!

Eindelijk was het dan zover en hebben we er vanmorgen onze eerste trainingsvlucht op zitten. We gingen met onze duiven naar Hazeldonk ,een voor mij onbekende losplaats. Gisterenavond las ik op facebook dat een opgewonden Sebastiaan Toom waarschuwde dat deze losplaats totaal ongeschikt is voor een groot konvooi. Ik kon me al niet voorstellen dat hij zo boos was voor niets. Maar ja we hadden ingekorfd en we moesten het er mee doen. Toen ik vanmiddag een filmpje zag van de lossing van afd. 5 en de duiven tussen ijzeren hekken, windmolens, daken en weet ik wat nog meer door zag laveren begreep ik dat Sebastiaan Toom voor 100% gelijk heeft gehad. Onbegrijpelijk dat de lossingverantwoordelijken van afd. 5 deze plek hebben goedgekeurd om daar duiven te lossen. Ondertussen ontploft Facebook bijna met niet echt malse reacties op het lossingsgedrag van afd. 5.Ik ben dus al heel blij dat we vandaag geen gewonde duiven hebben teruggekregen.Hopelijk is hier het laatste woord niet over gesproken, want dit kan echt niet.

We hebben onze duiven (66 stuks dit jaar) op het vluchtseizoen op onze eigen manier voorbereid ,gewoon 2 x per dag los ,niet verduisterd en ze zijn 3 keer door Jochem op zondag weggebracht. Jochem liet steeds een mand met 6 koppels tegelijk los en een paar minuten later de volgende mand. Zo kwamen ze dus 3 weken achter elkaar ook thuis. Nu was het zelfs een kortere afstand dan onze eigen trainingsvluchtjes. En ook nog een niet te onderschatte Zuidwesten wind. Al onze duiven kwamen dus over de tennisbaan( pal oost) aangevlogen en sommige al uit het Noordwesten.

De eerste duif kwam prachtig uit de lucht vallen en ik kreeg net nog de tijd om een figurita te gooien. Ze ( dochter bonte Mirjam ) viel samen met onze figurita op de klep en verspeelde bijna geen seconde. Dan komt de rest al klappend en zeilend met grof geweld naar beneden duiken.Ongelooflijk wat kwamen ze hard, voordat ik het door had riep Jochem “Je hebt er al 50”.Dat was omstreeks 5 over 11 en we begonnen om 10.58.16. Om 14 over 11 hadden we 65 van de 66 en die laatkomer kwam tijdens het afslaan.

We kunnen dus niet anders dan zeer tevreden zijn over deze eerste vlucht. We begonnen in onze nieuwe club met de 12e prijs en daar ben ik zeer tevreden mee, gezien Lekkerkerk een heel stukje oostelijker ligt dan Krimpen a/d Lek. Krimpen a/d Lek ligt weer iets oostelijker dan Krimpen a/d IJssel en daar zat maar één snellere duif dan onze eerste duif en daar waren 1545 duiven mee. Wij spelen in het zelfde rayon. Dik tevreden dus over deze eerste vlucht van het jaar hopelijk volgende week een wat verdere afstand.

Fijne zondag,

Martin.