Biergies op zondag.

Vandaag hebben onze duiven Biergies (130 km) gevlogen, een uitgestelde vlucht (Quievrain) die toch wonderbaarlijk goed is verlopen. We hebben heel lang getwijfeld of we alle duiven dit weekend wel zouden gaan inkorven. Toen vrijdagmorgen het weer even over negen openbrak werd het prachtig vliegweer en besloten we de gok te wagen. Thuis houden voor de weersverwachting heeft bij mij in het verleden tot grote teleurstellingen geleid en mij ook geleerd dat in principe niet meer te doen.

De duiven trainden deze week geweldig goed en de doffers beginnen echte weduwnaars te worden. We hadden er dus veel vertrouwen in. Ze stonden er op zoals we ze graag zien. Het was hun 2e vluchtje dit jaar dus stonden we zaterdagmorgen verwachtingsvol op. Het weer wilde in Quievrain maar niet verbeteren en we moesten dus met pijn in het hart zien dat andere afdelingen in heel België gelost werden en onze duiven moesten wachten tot zondag.

Dit vind ik een van de grote nadelen als je vanaf de eerste vlucht alles tegelijk wilt lossen. Je kunt met een optocht van alle Zuid-Hollandse vrachtauto’s bij elkaar op veel losplaatsen niet terecht en dat maakt je dus totaal niet flexibel (in geval van slecht weer).Uitwijken naar losplaatsen waar wel gelost kan worden behoort dan niet meer tot de mogelijkheden.

Gelukkig zondag prima weer en de duiven werden om kwart voor acht gelost. We verwachtten de duiven rond negen uur. Jochem en Pascal zouden komen kijken en Jochem was er nog geen vijf minuten of we zagen een duif met gang uit het westen komen, die met een korte draai direct op het hok viel en even later op de valklep. Het was een 4 jarige dochter Young Powerboy/Sara die al heel wat mooie prijzen op de dagfond heeft gespeeld.

We zagen verder geen duif in de lucht dus we vermoedden dat het wel eens een mooie tijdduif zou kunnen zijn. Toen het ook nog eens bijna 3 minuten duurde voordat nummer 2 zich aandiende en dit ook een oude duivin was en zelfs de oudste van het vlieghok (Young Powerboy/Juweel) waren we nog niet gerust op een gladde vlucht. Maar toen even later de trein op gang kwam ,was het genieten geblazen. Vooral de doffers kwamen geweldig aansteken en we stonden met z’n drieën in het zonnetje (Pascal miste alleen de aankomst van de eerste 2 duiven) en we genoten met volle teugen.

We maakten een mooie uitslag in onze club tegen 518 duiven 1-5-10-14-17-18-19-20-21-25-29-42-46-48-49-50- enz. 55/29. Een kringuitslag hebben we niet meer, maar van compuclub kunnen we nog wat informatie halen. Tegen 1703 duiven vliegen we 3-24-63-74-107-109-115-125-127-152-172-enz 55/25. We zijn zeer tevreden en volgende week gaan we weer naar Quievrain en hopen dan op een mooie vlucht die gewoon op tijd wordt gelost.

Groet Martin.