2e Midfond vlucht 21/05/22 Pontoise.

Vandaag vlogen we de laatste midfond vlucht, een week voor de 1e NPO dag fond vlucht Blois.
Het was een soort generale repetitie en de duiven waren weer prima in orde. We hadden er dus weer vertrouwen in. Was het praktisch heel de week uiterst onzeker of onze duiven zaterdag onder een beetje fatsoenlijk omstandigheden konden vliegen ,vrijdag draaide alles gelukkig de goede kant op en vanmorgen was het prima vliegweer.

De duiven werden om 8.15 in Pontoise gelost en moesten om in Krimpen a/d Lek thuis te komen 360 km overbruggen. We verwachtten gezien de wind dat de duiven iets harder zouden vliegen dan verleden week.

Zo rond 12.00 betrokken we onze post ,Jochem,Lida en ook Nico was weer van de partij en met zijn vieren was het weer ouderwets gezellig. “Daar komt er één” roept Jochem toch nog onverwacht plotseling. Terwijl ik me omdraaide zag ik een weduwman prachtig aan komen snijden ,precies uit de goede hoek,dat wil zeggen door de flinke westen wind ietsje meer uit het oosten dan eigenlijk zou moeten ,maar hij was toch maar weinig afgedreven.

Heel mooi en zonder maar één seconde te verspelen viel hij op de klep. Het was een twee jarige Havenith doffer de “961”,deze weduwnaar staat wekelijks bij mijn 1e drie getekende duiven en heeft tot nu toe niet gemist. En hij zit ook altijd bij de eerste prijs duiven in de club. Deze week besloten we eens drie andere bovenaan te zetten en vliegt hij nu de 1e prijs in de club tegen 824 duiven.( 6e prijs 2209 d ) Zijn wraak (dat hij deze week niet bij de getekende stond) was dus behoorlijk zoet.

Dan loopt het in het begin niet echt zoals ik had gehoopt en valt er steeds een klein gaatje en komen er al snel duiven uit het oosten. Maar toch komen er ook nog duiven precies uit de goede hoek en allemaal prachtig vallend en super gemotiveerd. Geen veertje verkeerd en ze konden eigenlijk zo de mand weer in.

Dus de generale repetitie voor volgende week kunnen we geslaagd noemen. Op één klein detail na en dat is een behoorlijk pijnlijk detail, hadden we alle duiven in een mum van tijd thuis 49/59 prijs in de club. We missen nog steeds 2 geweldige goede jaarling duivinnen. Duivinnen die we zeer hoog op ons lijstje hadden staan voor de dagfond. Wat er met deze duiven is gebeurd is voor mij een compleet raadsel. Duiven sport je kunt er vaak geen touw aan vastknopen!!
Volgende week dus de eerste dagfond vlucht ,deze week dus de puntjes op de I zetten en dan maar hopen op een mooie eerlijke vlucht volgende week!!

Fijne zondag,
Martin.