Zeer mooie vlucht vanuit Quievrain !!

We durfden het niet aan om onze jonge duiven donderdag in te korven voor Pont st Max. Hele slechte ervaringen met Zuidoosten wind liggen hier aan ten grondslag. Vrijdag de hele jonge duiven ploeg ingekorfd voor Quievrain, omdat die optie veel beter was.

Zaterdag werd alles uitgesteld en dat was een echte goede beslissing. Dat het vlucht verloop voor de afdelingen die Zaterdag wel loste achteraf toch goed verliep,lijkt mij meer geluk dan wijsheid.

Zondag morgen alles om 8.45 los en met veel zon en een weinig wind op staart zou het een prachtige vlucht worden. Onze jonge duiven kwamen voor het eerst dit jaar zoals we in het verleden gewend zijn en zo als het ook hoort. De nacht extra mand was niet aan te zien en de duiven kwamen net zo mooi thuis als dat we ze ingekorfd hadden.

Ze kwamen speels aan vliegen en toen er een paar naar binnen waren hoorden we onze duiven en dat was voor de eerste keer dit jaar. Ze hadden dorst maar normaal en niet zo als de week ervoor dat ze bij de drink pot bleven zitten.

We zijn dus op de goede weg, als er volgend weekend Noorden wind wordt verwacht spelen we de duiven op de na vlucht en anders op de laatste jonge duiven vlucht Fontenay.

We willen niet dat onze duiven met tegen wind slachtoffer worden van schietgrage Franse jagers. En geloof me die staan ze op te wachten als de duiven met tegen wind ( laagvliegend) naar huis toe vliegen.

In onze club waren er 178 duiven ingekorfd en wij hadden in de club als enige alleen jonge duiven mee. We begonnen met prijs 6 en bij de eerste 40 prijzen hadden we er 20. Dat begint er weer een beetje op te lijken. Op naar volgende week en dat is alweer de laatste vlucht van het seizoen 2022!!