Ze zijn wakker !!

We hebben gisteren de laatste africhting gehad en we gaan vanaf vandaag voor de echte competitie.

Dat gaat volgende week een vluchtje worden van rond de 100 km.

We hebben geen samenspel meer, “Gouwe en Ijssel “ is opgeheven, wat inhoudt dat ons rayon A ook is komen te vervallen. Dat zou dan betekenen dat we wekelijks alleen tegen Gouda en Bodegraven moeten gaan spelen. Dat zou de spelvreugde van bijna alle liefhebbers uit onze regio tot een absoluut dieptepunt hebben gebracht.

Gelukkig hebben enkele liefhebbers en bestuurders uit onze regio de koppen bij elkaar gestoken en hebben het voor elkaar gekregen dat we nu een eigen samenspel hebben. Daarvoor hulde! Ons nieuwe samenspel heet “Stedelijk Krimpenerwaard” en de uitslagen zijn gewoon op compuclub te vinden.

Dan over de africhting gisteren vanuit Roosendaal. Ik wilde eerst niet meedoen en heb me pas de laatste dag bedacht. Ik vind persoonlijk dat weduwnaars die dagelijks 2 uur trainen niets te zoeken hebben op een wedvlucht van amper 40 km die 20 minuten duurt. (40 minuten minder dan hun 2x dagelijkse training!!) Het is dan uit de mand en gelijk in de remmen en uit de massa om de snelste weg naar huis te nemen. Dat zou wel kunnen als een duif zou weten dat hij aan een wedstrijd mee doet.

Ik wilde niet meedoen omdat ik er van overtuigd ben dat lossen vanuit Roosendaal(met zuidenwind) samen met Bodegraven en Gouda (die 20 km verder wonen) er voor zou zorgen dat bijna alle duiven ten westen van de Brienenoord brug binnen zouden komen vliegen.

Ik had vrijdagavond een gesprek met clubgenoot Harry en voorspelde hem dat hij vermoedelijk de eerste 10 in de club zou winnen op deze africhting. Dat werd het niet maar Harry won wel de eerste 4 prijzen in de club en maakte een super uitslag. Harry woont als enige (van onze club) aan de westkant van de “Ijssel” en dat is toch echt net achter die vliegroute. Ik wil zeker niets van Harry’s prestatie afdoen want je moet ze wel eerst pakken, maar Harry kan vaak stevig uithalen op de eerste vluchtjes vandaar dat ik dit ook echt verwachtte.

Vrijdagochtend na een gesprek met Jochem hebben we alsnog besloten om de doffers in te korven. We waren het er over eens dat vooral het mooie weer echt een unieke gelegenheid was om onze weduwnaars hun eerste vluchtje te laten maken. Het was om de jongens “wakker” te schudden en ze ook te laten ervaren dat bij thuiskomst hun duivin zat te wachten.

We wisten dat bijna alles door zou vliegen omdat duiven die gezond zijn (en niet in de vluchtlijn wonen) dat nu eenmaal doen op zo’n heel kort vluchtje.

De duiven werden om 9 uur gelost, Jochem was hier om 9.15 uur en we verwachtten de duiven om 9.20 uur. Pascal zou ook komen kijken maar die rijdt er langer over van zijn huis naar mijn huis als dat de duiven zouden vliegen.

Jochem en ik hadden beiden een figurita in onze hand en er was weer een gezonde spanning. We tuurden samen de lucht af maar er was geen duif te zien. Dan even na 9.20 uur zien we een duif vliegen niet bij ons maar net ten westen van ons waar sportvriend Edward tegenwoordig woont. De duif vloog een paar rondjes en aangezien Edward overnacht duiven mee had twijfelde we of dat dit wel een vluchtduif zou zijn. (Het bleek er achteraf wel degelijk een te zijn geweest).

Enkele minuten later zien we duidelijk een duif bij de Comb Rodenburg vallen. Dan even later komt er vanuit het westen zonder enige twijfel een 2 jarige weduwman met grof geweld aansteken. Tegelijk met mijn figurita landde hij op ons systeem. De kop was er af, we hadden de eerste duif van het nieuwe seizoen geconstateerd.

Het duurde een paar minuten voor nummer 2 arriveerde en dat ging zo door, om de paar minuten een duif, het werd een stroef vluchtje. Het concours stond een halfuur open en 16 van de 32 weduwmannen vlogen prijs. We hebben ze op één duif na allemaal thuis zien komen en dat was indrukwekkend. Pascal kwam net nadat we de eerste duif hadden geconstateerd en samen (Jochem vertrok na duif 5) hebben we genoten van de aankomsten van onze weduwmannen. Volgende week de eerste vitessevlucht .We kijken er naar uit, want onze jongens zijn nu wakker.