Enkele jaren terug hield ik een forum in Rijssen, een plaats in het oosten van ons land, waar de duivensport nog weelderig tiert.
Ik ging er samen met duivenvriend Hans uit Zeist naar toe en het werd een leuke Zaterdag waar ik met genoegen op terug kijk.
Aan die Zaterdag heb ik wat leuke vriendschappen over gehouden en ik krijg regelmatig nog wat bezoekers van dat forum aan de lijn met praktische vragen.
Een van die kennissen daar is Erik Immink en ook Erik heb ik een aantal jaren terug van duivenwijsheden voorzien.

Erik leerde ik al eerder kennen nadat hij hier met zijn vader op bezoek was geweest om informatie betreffende een te bouwen van Zon hok.
Erik was ook de eerste in Rijssen die een echt van Zon hok bouwde en daar ook geweldig op presteerde
Door omstandigheden is Erik een paar jaar gestopt en verleden jaar weer begonnen. Hij vroeg me verleden jaar een aantal jonge duiven aan hem te verkopen en dat spraken we af.

In de zomer verleden jaar rond deze tijd kwam hij hier op bezoek samen met zijn duivenmaat Erik Seppenwoolde.
Toen hij hier binnenkwam feliciteerde ik hem met zijn nieuwe aankoop. Ik zei letterlijk tegen hem ”Erik gefeliciteerd het is vandaag jouw geluksdag want ik heb een zoon van Brutus klaar zitten en daar kun je heel je hok mee opbouwen”

De twee mannen stonden een beetje onwennig te lachen maar toen ik de “Brutus” zoon aangaf om te beoordelen werden ze toch stil.
Ik verkocht Erik toen 4 jonge duiven. Hij wilde er wel meer maar ik zei letterlijk ”Als je hier niet mee slaagt dan heb ik ook geen betere” Probeer dit eerst maar uit en dan kom je vanzelf weer terug”

Afgelopen winter vroeg Erik mijn hulp om zijn duiven te koppelen en te selecteren. Ook dat werd weer een leuke dag met de twee “Erikken”.
Ik kreeg de duiven van mezelf in handen en koppelde de zoon” Brutus” op dochter “Bingo” (dat zijn beide halfbroers uit mijn stamvader Havenith) zware inteeld dus met alleen een dochter van “super Mario”’ (v.d. Made) toegevoegd.
Ook van de andere duif van mezelf was ik van onder de indruk dat was een dochter ”bont super koppel” en die koppelde ik op een kleindochter Bonte Mirjam.

Ik voorspelde Erik een geweldige toekomst met deze duiven.
De eerste vlucht met de jonge duiven kreeg ik al bericht van Erik. Hij vliegt op naam van zijn zoontje Lucas in de B poule en schreef “De 1e vlucht meteen al eerste met kleinzoon Brutus tegen 850 duiven”.
De tweede vlucht “Weer 2 van Zonnetjes voorop nu van het bonte koppel.
En gisteren kreeg ik het volgende bericht.

“BIZAR DIT……

HEB 4 JONGE GEKWEEKT UIT JOUW KOPPEL ZOON BRUTUS/BINGO DIT ZIJN HUN NUMMERS 362/363 EN 373/374

1E VLUCHT CLUB WINT DE 362 DE 11E VAN 1071 DUIVEN EN DE 1E TEGEN 850 DUIVEN.
2E VLUCHT CLUB WINT DE 373 DE 6E VAN 671 DUIVEN
3E VLUCHT CLUB WINT DE 374 DE 1E VAN 600 DUIVEN

BETERE START IS ER NIET ,DANK JE HARTELIJK HIERVOOR, BEN ZO BLIJ,
HET ZIJN OOK VROEGE DUIVEN IN GROOT VERBAND AL 3 WEKEN OP RIJ
ALDUS ERIK IMMINK.

Kunnen we weer gepast trots op zijn.