Weer een mooie pittige vlucht (M22 Pontoise)

Dit keer vlogen onze duiven vanuit Pontoise 100 km korter dan wat was afgesproken en op het vliegprogramma stond. We zouden Fontenay (450) vliegen maar gezien de te verwachtte slechte weersomstandigheden in Fontenay werden de duiven dus korter bij gelost.

Onze duiven stonden er donderdagavond fantastisch op en trainde de hele week weer geweldig. Dit jaar hebben we besloten om de doffers om de 14 dagen de fond vluchten te laten vliegen dus hadden we alleen alle 28 duivinnen ingekorfd. Deze duivinnen hadden allemaal verleden week Vierzon gevlogen. Ik was deze keer alleen met Jochem want de rest van de letters (inclusief Lida) hadden allemaal “werkzaamheden elders”.We verwachtten de duiven rond half 3, uitgaande van een pittig windje op kop. Toen het later werd en we van Lida hoorde dat het in Maarssen stortregende begon ik toch ongerust te worden. Hopelijk geen regen onderweg want dat zou erg jammer voor de duiven zijn.

Dan even na drie uur zien we geweldig mooi een duif als een raket aankomen, precies uit de goede lijn en richting ons hok. We waren niet zeker dat de duif van ons was want buurman Arie had ook 20 rakkers mee. En die had ook hele knappe duiven mee die verleden week geen Vierzon hadden gevlogen.

Maar de duif bleef doortrekken en viel heel mooi en stijlvol bij ons op de klep. Het was een 3 jarige dochter van Sara en Young Powerboy, voor ons is zij altijd een een vaste waarde op de dagfondvluchten. Ze zag er geweldig mooi uit en klapte vol energie direct naar haar doffer. Dan zien we een minuut later weer prachtig mooi een duif aan komen steken en even later op het platform landen. Deze duif is een volle zus van de eerste duif en was verleden jaar onze eerste duif op de zware Chateauroux. Zo waren de eerste 5 duiven allemaal duiven die bij ons uitstekend presteren op de dagfond. De een na de ander komt dan prachtig uit de lucht vallen en binnen een half uur hebben we er 21 van de 28 thuis. Niet veel later hebben we er 26 van de 28 en dan zijn we er weer 2 kwijt.

Wat er de laatste tijd met onze duiven gebeurd is voor mij een raadsel, ik snap er echt niets van,wekelijks een onwijs hoog prijs percentage (nu ook weer 75%) en elke week 2 ervaren duiven weg. Ik ben dit seizoen al meer duiven verspeeld als de laatste 10 jaar bij elkaar.

De uitslag viel iets tegen maar was eigenlijk wel te verwachtten,onze duiven hebben verleden week allemaal 8/10 uur gevlogen en moeten nu de strijd aangaan tegen snelle duiven die verleden week amper 3 uur hebben gevlogen. Deze vlucht was voor echte vitesse/midfond duiven een prachtige vlucht waar wij nu gewoon net iets te kort op komen. Een duif presteert nu eenmaal altijd het beste als de afstand toeneemt.

Terugzet vluchten, daar waarschuwde mijn vader me 50 jaar terug al voor, dat werkt niet echt. We begonnen in de club (265 d) met prijs 10 en 11 en maken weer een prima serie. In de kring, lees ik net, beginnen we met 45-66 tegen 1860 duiven 28/21 ,Al met al gematigd tevreden en we gaan weer poetsen voor de volgende dagfondvlucht Chateauroux ( 600 km).Het is zo weer donderdag!!

Fijne zondag.