Weer een “echte vlucht”vanuit Niergnies!!

Vandaag 10 Juni vlogen onze duiven een vitesse vlucht vanuit Niergnies onder warme condities met een oostenwind. We hadden besloten de dagfond een keer over te slaan en alle duiven op deze vitesse vlucht te zetten. We hebben zelf het gevoel dat onze duiven nog wat moesten groeien in form tussen hun oortjes. Geduld en vertrouwen is in de duivensport een heel belangrijk gegeven.

Onze duiven kunnen er gewoon niet mooier uitzien en zijn perfect in conditie maar als ik ze een vlucht van 8 uur of langer voorschotel met dit weer dan moet de cirkel echt rond zijn anders kost het veren. Verleden week alles in het licht gezet ( bijgelicht van 5 tot 11) en dit was een test of de duiven waren gegroeid. Nu hebben wij geen enkele snelle duif op het hok zitten en dit weer is natuurlijk een uitgelezen kans voor snelle duiven ( vitesse/midfond) om van voren te vliegen. We hadden dinsdag 3 koppels op nest gezet (tussen de weduwnaars) en daar eitjes onder geschoven. Deze duiven hebben we thuis gehouden en er bleven er 43 over die we vrijdagavond hebben gekorfd.

Vanmorgen waren de duiven vroeg gelost en we verwachtten de duiven zo even na tienen. Jochem moest eerst naar zwemles met kleindochter Evi en hoopte op tijd te zijn. Dat was hij en rond 10 over 10 was hij van de partij en kon het letten beginnen. Er kwamen steeds kleine groepjes duiven over van de kust richting het binnenland (van west naar oost). Een normaal patroon dit jaar en dat zijn vermoedelijk duiven van afd. 7 die teveel naar het westen zijn afgedreven. Even voor half elf zien we een duif uit het Zuidwesten aan komen steken en ze valt in één duik op de plank. Het was een jaarling duivinnetje en eentje waar we vertrouwen in hebben. Vlak er boven op valt er nog één en dat is weer een jaarling duivinnetje en dan komt de trein langzaam op stoom.

Het was een pittig vluchtje en in de club waren 421 duiven ingekorfd en 141 prijzen. Op prijs 127 hebben we er 30 thuis en we beginnen met prijs 9 en 10. Toen we af gingen slaan rond 13.00 uur moesten we er nog 3 en rond half 2 was alles thuis. Dat is gezien de weersomstandigheden en het verloop behoorlijk goed. In clubverband zijn we zeer tevreden en in groot verband zitten we nog wat te laat. Jochem was zeer tevreden en vertelde mij dat dit de beste vlucht tot nu toe was. Hij had ze dit jaar nog niet zo gemotiveerd zien vallen. Goede vooruitzichten dus. We gaan ze klaarmaken voor volgende week en ik wens iedereen die nog duiven in Frankrijk heeft staan morgen een goede vlucht en veel succes.

Fijne zondag,

Martin.