Week geen marathon vlucht

Deze week even geen inkorven voor de marathon, hebben besloten om deze week Marseille over te slaan. Zo hebben we even de tijd om de puntjes weer op de i te zetten wat duiven betreft. Vorige week Bordeaux sector was het dezelfde avond al afgelopen en waren de prijzen verdiend. Wij zaten halverwege de prijzen en draaien 3 van de 4 duiven in de prijzen. 21.43uur 08.1586347 2de getekende, 21.57uur 13-1274404 1ste getekende en 06.43uur 15-1738096 3de getekende. De vierde duif kwam later terug en was gewond geraakt. Niet helemaal tevreden vanwege de tijd dat de duiven naar huis kwamen. Later bleek dat het niet zo gek was dat de duiven niet iets eerder thuis waren, ze zaten flink onder de luizen!!! Zowel op de slagpennen als op de stuit (vreemd want de duiven zijn allemaal behandeld tegen luis in het voorjaar). Vroeger al meegekregen dat duiven met stuitluis geen prijs vliegen, dus dat gaf een verklaring voor deze kleine teleurstelling zaterdagavond. Voor St.Vincent ZLU gaf dit voor ons geen goed gevoel over het verloop wat zou gaan komen, zaterdagavond waren er enkele duiven in Nederland (Zeeland en Limburg) maar kwamen niet tot de verdere afstanden. Zondagmorgen komen de duiven niet zo snel als verwacht, waarschijnlijk hebben de duiven de avond ervoor toch te maken gehad met storingen en buien in de lucht. S’morgens krijg ik een whatsapp van Gerard Schalkwijk dat hij een duivinnetje had van St.Vincent om 05.38uur. Reageerde hierop met een felicitatie en kreeg antwoord dat hij hiervoor was wakker gemaakt door een duif vanuit Orange die om 03.34uur op het hok zat!!!!!. Wat ook nog een mooi feit is dat dit de doffer was van het duivinnetje die om 05.38uur arriveerde vanuit St.Vincent. Wat een geweldig weekend voor Gerard, nogmaals gefeliciteerd van ons. Het is inmiddels rond 06.45uur en er komt een duif aansteken, nu is het bij ons altijd afwachten als er een duif aankomt, omdat twee huizen verder Arco van Vliet woont en ook duiven mee had op St.Vincent. Deze duif was voor Arco en was de 41ste melding nationaal. Toen belde Dirk Sack uit Veen dat hij om 07.04uur een duif had. Dirk belt ons altijd als hij een duif heeft of andersom zodat we een aardige inschatting hebben hoe de duiven komen. Om 07.25uur komt er weer een duif aan en deze keer voor ons, het is een duivinnetje 15-1738086 en heeft de 88ste melding nationaal. Vervolgens komt de eerst getekende “Aif “ (15-1738100v) om 08.19uur, 14-1093109v 09.35uur en 15-1738085m 09.39uur. Dus 4 van de 9 in de prijzen nationaal.
Alle duiven zijn teruggekeerd op het hok, dus geen verliezen dit weekend.

Maandagavond op bezoek geweest bij Ko Schoenmakers (Traviko) om over het probleem van de luizen te praten, overigens was dit probleem ook bij de jongen duiven (die ook al waren gedruppeld tegen de luis). Had drie oude duiven en twee jongen duiven meegenomen, oude hadden St.Vincent en Bordeaux gevlogen afgelopen weekend. Ko gaf ons het advies om zeker iets te doen tegen de luizen met anti-sect van Travipharma, omdat de hoeveelheid luis die de duiven hadden zeker tot prestatie vermindering zou leiden. Dinsdagavond alle duiven op het hok behandeld met anti-sect en woensdag geen luisje meer aanwezig. Ook de zitplaatsen en broedhokken behandeld toen de duiven aan het vliegen waren die woensdag.
Nu is het afwachten of dit nog effect heeft op de duiven, maar één ding staat vast dat zonder luizen de duiven zich toch prettiger voelen. De vraag blijft nog wel waar de duiven de luizen hebben opgelopen?

Deze week dus geen marathon vlucht, maar de jongen duiven gaan vrijdagavond in de mand voor de vlucht vanuit Peronne. Deze vlucht is een combi dus mogen ook oude duiven worden ingemand. Hier maken we dan ook gebruik van om de duiven die gewond zijn geweest op mee te geven, zodat ze misschien nog op de laatste overnacht vlucht vanuit Perpignan mee kunnen.

Iedereen succes aankomend weekend met de duiven.

Pascal