Waarschuwing betreft chipringen.

Ik gebruik al van af het begin altijd de groene Unikon chipringen. Dit zonder ook ooit maar één klacht. Dit jaar kwam ik bij het chippen enkele chipringen te kort. Ik mocht toen gebruik maken van chipringen die onze secretaris bij de NPO had besteld. Het leken mij ook groene Unikon ringen dus heb ik daar gebruik van gemaakt. Toen ik deze ringen om de poten van de duiven deed bleken deze ringen wat groter en veel stugger te zijn. Ze moesten dan ook veel harder worden vast gedrukt. Gisteren viel me op dat er twee duiven rond liepen zonder chipring. Duiven die zaterdag nog gewoon op de lijst stonden. Bij nadere inspectie bleken meerdere chipringen spontaan te zijn opengeklapt maar nog om de poot te zitten. Vermoedelijk door de extreme hitte springen deze stugge chipringen dus gewoon open. Controleer dus deze groen NPO chipringen want het lijkt me verschrikkelijk als er een duif vroeg valt en die duif blijkt dan geen chipring om te hebben.

Martin.