Vierzon 2e dagfondvlucht.

Er stonden dit weekend 2 duivenvluchten op het programma, Vierzon een NPO vlucht en de eerste jonge duivenvlucht Duffel. Duffel hebben we niet ingekorfd en niet omdat mijn jonge ziek zijn maar omdat ik geen zin heb om mijn jonge duiven de eerste vluchten bijna allemaal de verkeerde kant op te sturen. We doen volgende week ook nog niet mee en gaan pas op Quiévrain voor het eerst mee doen. We korven nu dus alleen in Hendrik Ido Ambacht in op Meer en dan voel ik me als de jonge duiven hier moeten komen net Willem de Bruyn. We zitten dan ten opzichte van Dordrecht ook eens op de laatste locatie. Ze komen dan precies uit de vlucht lijn aanvliegen en allemaal in groepjes en binnen 15 minuten alles thuis. Buurman Arie heeft dat hier ook gezien en is daarna ook mee geweest om in Ambacht te korven en heeft hetzelfde ervaren. Ook zijn duiven kwamen samen met mijn duiven precies uit de vluchtlijn en ook bij hem in 15 minuten alles thuis. Gaan ze met Gouda mee dan komen er een paar goed en voor de rest sta je de hele dag te wachten en met een beetje pech nog flinke verliezen ook. Mijn jonge duiven gaan dus over twee weken ineens na Quiévrain en hoe dat afloopt zullen we dan zien.

We hadden verleden week een geweldige uitslag op 450 km en hadden dus veel vertrouwen in Vierzon, dat amper 100 km verder is. De duiven waren mijn inziens nog beter dan verleden week en trainde ook perfect. De duiven werden om 7.30 gelost en hadden een super vertrek. Zo rond 2 uur kwamen Jochen en Nico en werd er door Jochem gekeken naar de wind richting, dat was niet wat ik gehoopt had. Noorden wind gelost en dan boven België de wind draaiend naar zuid, er achter dus, dat is voor de kortste afstanden niet echt gunstig. Maar ja we hebben nog niet echt mooie strakke vluchten gehad en het gaat desondanks nog steeds goed.

Rond kwart over twee begon de spanning te stijgen en vlogen er plots wat duiven rond die niet van hier waren maar wel zeilde of ze hier thuis hoorde. De lucht zat ook vol met zoekende jonge duiven dus dat maakte het letten niet makkelijk. Dan plotseling van de verkeerde kant zien we een duif aankomen en pats boem daar zit onze 1e getekende de “Bonte favoriet” voor ons op het hok. Zo strak als een paling stond hij daar te glimmen in de zon. Na een klein duwtje sprong hij op de klep en was de hoofdprijs geconstateerd. Daar was hij weer en zo als ik verleden week al schreef stond hij toen op de 4e plaats voor 2 competities en stonden er alleen 2 duiven van de Bruyn en 1 van Verkerk voor hem. Ook stond hij voor de hoofdprijs( bakkie) in het inkorfcentrum. Het feest kon nu wat mij betreft gaan beginnen en 2 minuten later kwam ons jaarling duivinnetje de “214” aan scheuren uit het Noorden gevolgd door de een na de ander en allemaal uit het Noorden. Dat voelde direct heel verkeerd aan ,wetende dat de duiven vanaf Gouda terug kwamen vliegen waar wij flink aan moeten geven wat tijd betreft. Na dat we bij Teus gemeld hadden en de eerste melding bleken te zijn hadden we nog hoop dat de schade mee zou vallen en dat bleek achteraf ook nog wel. Voor mij persoonlijk een tegenvallende vlucht want ik had er veel meer van verwacht maar ja dit soort dingen gebeuren. Mijn blog is zo laat omdat vanmorgen laat in de morgen pas een uitslag op de site stond en ik vanmiddag andere verplichtingen had. Natuurlijk keken we direct naar de stand van onze “Bonte favoriet” en ja hoor hij is op dit moment( tot nu toe na 6 vluchten) de beste asduif van de kring “Gouwe en IJssel” en ik vind dat een hele knappe prestatie van onze doffer. In onze club waren 134 duiven in gekorfd en daar vliegen onze duiven 1-3-6-7-10-11-14-15-16-17-20- enz 56/20 In het rayon stonden 428 duiven in concours en daar was het 3-6-9-16-23-24-31-32-33-41-48-50. 56/20.In afd. 5 begonnen we met 51-91 tegen 9031 d 56/34.Op naar de volgende vlucht ,we gaan weer poetsen!!

Fijne zondag verder,

Martin.