Tours, een prachtige vlucht!!

We hebben dit weekend weer eens vanuit Tours gevlogen. Voor ons een bijzondere vlucht omdat onze stammoeder “Kaja” op deze vlucht al eens een 1e NPO heeft gevlogen tegen meer dan 10.000 duiven. En Tours is ook de stad van de heilige Martinus, een heel bijzonder mens waar ik naar vernoemd ben.

We hadden dit weekend weer hoop op een goede uitslag omdat we zagen dat de duiven het verduisteren achter zich hadden gelaten. We hadden alle duiven ingekorfd die beschikbaar waren en dat waren er 40. Enkele duiven die morgen en dinsdag worden ingekorfd hadden we uiteraard thuis gehouden. Voor de jaarling doffers was het hun debuut op de dagfond. De duiven waren lekker vroeg gelost en na het boodschappen doen werd alles gereed gemaakt voor hun thuiskomst.

Het is moeilijk in te schatten als er wisselende windrichtingen zijn hoe laat je de duiven kunt verwachten. We waren dus ruim op tijd om niet het risico te lopen om te worden verrast. Rond één uur zaten we al klaar Pascal, Jochem en ondergetekende. Toen het even duurde liepen we gedrieën naar het kweekhok om daar een paar jonge duiven te bekijken. Terwijl we nog wat staan te praten over een jonge duif zien we plots vanuit het noorden een duif steken die met een korte draai op de klep valt.

Het was dezelfde jaarling doffer die verleden week ook onze 1e was op de midfond. Een prachtige zoon van onze Sara, een jonge doffer met een geweldige uitstraling. Hij had er goed aan getrokken maar zag er perfect uit. Na melding bij Teus bleek het de 3e duif te zijn en in de club verliezen we nipt de 1e prijs en terwijl we klaar zijn met melden zien we nog een duif aan komen steken en die valt bij buurman Arie. Dat ging goed mis want vlak voor het moment dat de duif op de klep viel zette de buurman van Arie een hoge druk reiniger aan. De duif schoot door en landde op het dak van het huis. Toen Arie de buurman had gewaarschuwd en de herrie stopte duurde het nog wel even voor de duif weer naar beneden vloog. Arie verspeelde daarmee de 1e prijs in zijn club en dat is heel jammer want hij had enkele uren eerder al de 1e prijs in de club gewonnen op de korte vlucht (2e in het rayon). Heel jammer maar het zegt wel iets over de vorm van zijn duiven.

Dan komt de trein echt op gang en gaan we genieten. We hebben dit jaar maar twee 2 jarige duivinnen op het hok en die vallen bijna tegelijk en enkele minuten later weer 3 van onze beste oude duiven en hebben we alle oude toppers die mee zijn bijna thuis. De een na de ander komt dan prachtig uit de lucht vallen en veel debutanten hebben hun eerste test uitstekend doorstaan. We zijn tevreden over de uitslag want zeker voor onervaren duiven was het een mooie test. We hadden de duiven ook relatief snel thuis op één na, die is hoogstwaarschijnlijk gesneuveld. We beginnen in onze sector tegen 7721 duiven met prijs 34 en onze duiven vliegen daar 60% prijs. We zijn tevreden en kijken uit naar de volgende krachtmeting over 14 dagen.

Groet Martin.