Top duivenweer en weer een top uitslag.

Na de prachtige uitslag van verleden week leek het me moeilijk om die uitslag dit weekend te verbeteren en/of te evenaren. Onze jonge doffers deden het geweldig, trainde goed en zagen er prachtig uit. Maar toch ligt er wel een bepaalde druk op je schouders als je duiven zoals verleden week hebben gepresteerd. We hadden er echter alle vertrouwen in dat ze dit weekend weer top zouden presteren. Maar het moet natuurlijk wel eerst even gebeuren. Het weer was zoals de (nieuwe perfect communicerende) lossingcommissie schreef “Het mooiste weer van de wereld voor postduiven”. Als we dan op een afstand van 177 km zitten is dat natuurlijk ook het mooiste weer van de wereld voor alle snelheid duiven die hier in ‘Gouwe en Ijssel” wekelijks mee spelen. En aangezien we geen enkele snelheid duif op ons hok hebben zitten hoopte we maar dat onze jonge dagfond doffers snel genoeg zouden zijn vandaag.

We waren op tijd op onze post en we verwachtte dat de duiven harder zouden vliegen dan vorige week. Ik wist ook zeker dat het minder makkelijk zou zijn want nu moest er per duif harder worden gevlogen. En de temperatuur zou ook parten gaan spelen want dat was een heel groot verschil met verleden week. Rond half 12 speurde we met z’n drieën het luchtruim af en wat was die lucht prachtig zomers blauw. Plotseling zagen we heel laag een duif aan komen vliegen (recht uit de goede hoek) die ruim 100 meter van te voren z’n vleugels op een hele mooie manier om hoog deed en prachtig indrukwekkend in een streep op onze klep landde. Het was werkelijk een heel indrukwekkende landing waar voorzitter Andre en buurman Arie ook van onder de indruk waren. Het bleek de “516” te zijn een prachtige zoon van onze verleden jaar nieuw aangekochte super duif “Young Powerboy”. Met allure en geen veertje verkeerd klapte hij naar zijn duivin, of hij niet weg was geweest. Dan komt na 2 minuten de trein op gang en wat was het puur genieten. De één na de ander kwam prachtig uit de lucht vallen. Het zijn nu echte weduwnaars aan het worden en dat laten ze wel zien ook. Echt puur genieten dus zoals ze vandaag als raketten uit de blauwe zon overgoten lucht kwamen stuiteren, dat is duivensport op zijn mooist !!

Het is weer een prachtige uitslag geworden in de club waren er voor Quiévrain 274 duiven ingekorfd We hadden er weer 32 mee en de uitslag was 1-2-3-4-5-6-8-9-11-12-13-14-15-17-19-21 dat is de helft thuis op prijs 21, we hadden er in de club 26 in de prijzen en om kwart voor een kwam de laatste thuis. De precieze uitslag in de kring staat nog niet online maar daar was het ook top en hebben we er 21 in de prijzen.

We hebben eind 2017 twee duiven gekocht bij de combinatie Stoop/van Huizen uit Den Bommel. We kochten daar “Young Powerboy” en ook nog  één laat jong. Dit laat jong doffertje kwam uit vader Powerboy en de moeder van de 96 en 97.( 1e NPO Gien en 4e NPO Argenton 2018).We kweekte uit Powerboy 3 jonge doffers en ook uit “Blauwe Donder” (het late jong) 3 jonge doffers. Die 3 uit Young Powerboy vlogen vandaag in de club 1-5-50 en die 3 uit de “Blauwe Donder” vlogen 3-8-11. Dat kan wat moois worden als dit zo doorgaat. Leuk om even te vermelden dat daar hele goede duiven zitten daar in Den Bommel bij Cees Stoop en Rinus van Huizen.

Het effect van het initiatief om de duiven wekelijks roulerend te laden is na enkele vluchten al heel goed merkbaar. Rayon A is uit haar as herrezen en draait wekelijks aan de kop mee. En dit na slechts enkele vluchten anders laden (zodat we niet wekelijks dezelfde bevoordeelde duiven op dezelfde plaats in de auto hebben zitten).

Een ieder fijne Paasdagen toe gewenst,

Martin.

naschrift,

Uitslag kring rayon A Quiévrain 2651 duiven daar vliegen onze duiven 10-27-28-30-32-63-96-102-145-147-152-167-169-173-181-212-hier hebben we er de helft thuis en we vliegen onze duiven 32/24 prijs. Ook nu zien we een werkelijk prachtige verdeling van de prijzen. In de totale kring  werden 4873 duiven gelost en als er 20 thuis zijn. Dan zijn er 10 in rayon A en 10 in rayon B .We kunnen dus stellen dat rayon A vandaag uit de as is herrezen. Gewoon weer eerlijke duivensport voor iedere liefhebber in Gouwe en Ijssel. Geweldig!