Super mooi einde van het seizoen 2023!!

We vlogen vandaag Sens, een ingekorte versie van de laatste jonge duiven klassieker Fontenay.

Helaas gebeurt dit inkorten en veranderen van vluchten steeds meer en ik vraag me af hoe deze beslissingen tot stand komen. Soms komt het aan als een klap in je gezicht ,als er gewoon een dagfond vlucht wordt ingekort of verandert in een midfondvlucht ,met als motivatie “omdat de duiven het al zwaar genoeg hebben gehad”. Wiens duiven hebben het zwaar genoeg gehad ,vraag ik me dan af!!

We hadden vandaag de kans om te laten zien waar we al weken over schrijven. En we hebben dat vandaag dus dubbel en dwars waargemaakt. Prachtig duivenweer en 422 km, dan krijgt een duif een kans om wat te laten zien. We hadden 12 duivinnen mee en 35 ruiende late jongen die een sprong moesten maken van 200 km en alleen Duffel, Quievrain en 2x Niergnies hebben gevlogen. Natuurlijk hadden deze late jongen geen schijn van kans om op de lijst te komen, maar ik wilde ze deze ervaring op laten doen voor het volgende seizoen.

Dus we hadden op papier 47 duiven mee maar in werkelijkheid maar 12 (duivinnen). De eerste 12 van de lijst en van die 12 vliegen we er 10 in de prijzen. We beginnen met een prachtige 6e NPO afd. 5 tegen 8755 duiven. Ons kleine blauwe duivinnetje verslaat alle jonge duivenspecialisten in onze regio en vliegt de 1e in rayon a en als we dus even resumeren dan verslaan we op de 2 jonge duiven vluchten met de verste afstand 2 keer de jonge duiven specialisten en winnen we 2 keer de 1e in het rayon.

Een mooi detail: dit kleine duivinnetje is een dochter uit onze kweek duivin ”de 400”. Het eerste jaar hier in Krimpen ad Lek in 2014 vlogen we ook als laatste vlucht Sens. Dat werd een hele pittige versie en wij wonnen toen de 3e NPO tegen 11.971 duiven en ook dit was een dochter van dezelfde “400” kweekduivin. Over goede kweekduiven gesproken!! Daar zit maar liefst 9 jaar tussen!!!

Haar vader is een zoon van mijn Bonte favoriet 539 en miss Unbelievable en die heb ik als ei opgehaald bij Paul Couwenberg. We hebben dit jaar voor het eerst de duiven van Paul in gekweekt in onze eigen stam en deze Bredase duiven hebben het hier echt waar gemaakt.

We zijn er zeer tevreden over. Onze 2e duif vandaag is ook een halve van Paul en is tevens onze beste jonge duif.

We moeten nog 10 late jonge en die melden zich waarschijnlijk morgenochtend en volgende week gaan we selecteren voor 2024. Het seizoen zit er op en we zullen proberen om ook in het stille seizoen regelmatig een berichtje te plaatsen op onze website en Facebook.

Fijne zondag,

Martin.