Slechtse uitslag ooit en toch niet ontevreden?

Vandaag vlogen we de eerste Vitesse vlucht van uit Duffel (89 km). Afgelopen vrijdag hebben we onze jaarling weduwmannen ingekorfd voor Duffel. Ze stonden er ongelooflijk mooi op en ze trainden haast nog beter als in mijn beste jaren. Vrijdagmorgen heb ik ze nog laten vliegen en waren ze 20 minuten nergens te bekennen en daarna kwamen er enkele heel hoog terug en even later gevolg door weer een paar zwevende patsers. Samen met buurman Arie heb ik staan te genieten hoe ze soms 20 breed te straat uit kwamen stuiven om even later weer helemaal te verdwijnen. Trainen was dus ongelooflijk en daar alleen al van heb ik deze week ongelooflijk kunnen genieten.

Vandaag de hele dag bezoek gehad van een Sloveense sportvriend die speciaal uit Engeland was gekomen om over duiven te praten. Ondertussen hield ik de lossingsberichten goed in de gaten en toen het weer iets verbeterde kwam (na weer geweldig communiceren van de nieuwe lossingcommissie) het bericht dat de duiven gelost waren om 15.00.Een kwartiertje voordat we de duiven verwachtten kwam Jochem en Nico achterom en betrokken we onze post.

Even over vieren zagen we een zwevende doffer aan komen vanuit Krimpen a/d Ijssel. Met grote klappen ging hij richting Lekkerkerk plotseling ging hij rechts af richting het zuiden en achter de tennisbaan langs nog verder naar het zuiden en in de verte zagen we hem richting Wim en Patrick Rodenburg zweven. Een hele vreemde actie want zoiets  heb ik nog nooit gezien. Even later viel er een duivin bij buurman Arie en zagen we ook enkele duiven bij Aad de Uil en zoon rond vliegen. We zagen steeds meer duiven vliegen maar bij ons bleef het stil. Maar liefst 5 minuten later kwam er heel indrukwekkend hoog en terug uit het Noorden een jonge weduwnaar aan vliegen. De manier waarop hij naar beneden kwam als een adelaar was prachtig en hij viel in een keer op de plank. Enkele minuten later kwam de volgende en ook deze kwam met veel geweld als een echte weduwnaar zo op de plank. Bleven ze verleden week vliegen nu was daar geen sprake van en bijna allemaal vielen ze geweldig mooi en vol power zo op de klep.

Natuurlijk was ik teleurgesteld dat ik links en rechts duiven zag vallen en het hier stil bleef. Maar om heel eerlijk te zijn is dit achteraf niet vreemd. Als ik op deze vlucht had willen vlammen had ik mijn duiven anders moeten voorbereiden dan dat ik nu heb gedaan. Deze duiven zaten voor de tweede keer dit jaar in de mand. Ze hebben dus geen enkele training achter de rug en zijn dus geen meter op geleerd. Ik vertelde mijn Sloveense vriend al van tevoren dat jaarling weduwnaars die in de middag op korte vluchten worden gelost meestal ook niet echt top presteren.

We hebben verleden jaar besloten om deze weg bewust te kiezen en de focus op het presteren van mijn weduwnaars geheel te leggen op de dagfondvluchten. Die weg blijven we gewoon volgen ook als de resultaten nu ver onder mijn niveau zullen zijn. We hebben echt genoten van de aankomsten en zien onze duiven groeien als weduwnaar. We hebben het volste vertrouwen in onze duiven en we weten dat we met deze ploeg een mooie tijd tegemoet gaan. Om half zes gingen we afslaan en toen moesten we nog 4 duiven .Om 7 uur kwam mijn laatste duif (de 539 die ik als eerste had verwacht en mijn 2e getekende).

De uitslag was de slechtste die ik misschien ooit heb gemaakt 187 duiven in concours in de club .We hadden 32 mee en we begonnen met de 15e prijs en hebben slechts 4 duiven in de prijzen. Toch zijn we zeer tevreden over de manier waarop de duiven mijn hok aanvielen en we kijken weer uit naar Maandagmorgen als de jongens weer gaan trainen. Het vertrouwen heeft op geen enkele manier een deukje op gelopen en we voelen ons gezegend dat we met zo’n prachtige ploeg weduwnaars mogen spelen in 2019.

Willem en Patrick gefeliciteerd met de 1e prijs en iedereen verder een hele fijne zondag.

Martin.