Sezanne en Meer.

Gisteren hebben we mogen genieten van 2 vluchten. Donderdag hebben we alle oude duiven ingekorfd voor Melun .En Vrijdag was er de 1e jonge duiven/oude africhting vanuit Meer. We hebben dit jaar extreem veel jonge duiven gekweekt. Dit is het gevolg van 2 rondes jonge duiven van de kwekers. We hebben afgelopen najaar enkele andere duiven toegevoegd van Jan en Chris vd Made en van de combinatie Stoop van Huizen. Deze duiven hebben we gelijk gekruist met het beste van wat ik hier zelf heb zitten. En het zou toch belachelijk zijn als ik daar maar slechts 1 ronde uit zou kweken.

De kruising van mijn eigen duiven met de nieuwkomers is super geslaagd en heeft zeker meerder topduiven opgeleverd. Ik durf dat voor de jonge duiven vluchten gaan beginnen dan ook volmondig uit te spreken. We moeten alleen nu het jonge spul goed op de rit krijgen en daar gaat tijd in zitten( en werk).We hebben dus 2 rondes apart zitten en zijn met de 1e ronde al op stap geweest. Deze 1e ronde is 3 keer in Numansdorp geweest en 2 keer in Barendrecht. Van deze groep heb ik 30 vrijdag een chipring omgedaan en deze ingekorfd voor Meer.

Ongelooflijk maar waar, deze jonge duiven werden zowaar op tijd gelost (8.30)  en even voor 9 uur dook er jonge een duif van buurman Arie recht uit de goede hoek op zijn hok. Even later kwam de 1e van ons van uit het noorden hoog uit de lucht aan duiken en langzaam maar zeker kwam de een na de ander aan zeilen en klapperen( de jonge doffers).Tijdens het afslaan(13.00) deden de meest trieste verhalen de ronde van halve tot bijna hele hokken die nog weg waren. Herstarter en tevens clubbarkeeper Henk was helemaal in een mineur en zijn gemoedstoestand was gezakt naar een diepte punt. Hij had pas enkele duiven thuis en was bang dat hij weer op nieuw moest beginnen. Ik heb aan de bar verteld dat elke jonge duif ooit ergens door heen moet. Ze moeten ooit met hun billen bloot en dat kan op Meer zijn of zo dadelijk op een midfond vlucht. Een echte komt terug ook al is dat de volgende dag of de volgende week. Ik voorspelde ook aan onze ex – barkeeper Gerrit uit Krimpen a/d Ijssel ( waar ik samen mee op fietste, richting huis) dat ik al mijn jonge duiven gewoon thuis zou krijgen. En ze zijn zoals ik dus voorspelde alle 30 weer thuis ,gisteren 29 en vanmorgen rond 7 uur de laatste.Op naar de volgende en echte jonge vlucht Duffel .

Dan was het wachten op de midfond vlucht uit Sezanne gelost met variabele wind begon de wind hier steeds harder te waaien. Dan weet je dat je hier (kortste afstand) helemaal kansloos bent. Uit het eerste koppeltje wat we over zagen vliegen stak een duif en voordat hij boven het hok vloog waren het er drie. We zagen door de afgebroken 8e pen dat daar Sara bij zat. Na diverse rondes besloot er eindelijk een op het dak te landen en daar zat al een verdwaalde jonge duif en die kreeg alle aandacht van de weduwnaar die daar door zeker weer een halve minuut mee verspeelde. Ondertussen was Sara in haar oude gewoonte vervallen en ging weer als een jonge duif al dwarrelend de buurt door en toen het spul eindelijk landde was er weer heel wat tijd verstreken.Gelukkig zien we deze midfond vluchten tussen de NPO dagfondvluchten echt als trainingsvluchten want de  uitslag was in groot verband niet om naar huis te schrijven. In de club vlogen Wim en Patrick Rodenburg de 1e prijs. Deze combinatie komt steeds beter op stoom op hun prachtige nieuwe hok (wat er tevens de oorzaak van was dat het daar in begin van het seizoen niet echt wou lukken).Al hun duiven moesten namelijk toen het vluchtseizoen al was begonnen nog op dit nieuwe hok gewend worden.(door nestspel).

De uitslag was Sezanne 94 d 2-3-4-6-9-12-13-14-15-20-21-22′.13/30.

Op naar de volgende klassieker NPO Chateauroux .

Alleen de naam al “Chateauroux”  dat doet iets met me.

Fijne Vaderdag Martin.