Scheelde niet veel of…

We hadden de 1e van de kring gespeeld, Het prachtige weer waar we in de morgen van mochten genieten verdween plotsklaps toen onze duiven eindelijk om 11.00 uur werden gelost.Tegen de tijd dat de duiven verwacht werden was het mooie weer veranderd in zwaarbewolkt en niet echt mooi meer te noemen. We verwachtte de duiven tegen een uur of twee.Terwijl we aan de koffie gezellig zaten te kletsen zag ik plots een duif draaien. Na twee korte rondjes viel ze op de schoorsteen en hoewel ik haar probeerde te roepen bleef ze omhoog kijken (zag vermoedelijk een roofvogel) na een half minuutje dook ze op de klep. Een paar minuten later zagen we heel hoog als een stipje een duif draaien die al tollend naar beneden kwam en daar zeker een halve minuut over deed en toen prachtig op de klep viel ….het was “Dan” weer .Toen ik over de schutting tegen mijn buurman Arie en voorzitter Andre vertelde dat “Dan” weer mijn tweede duif was en of ze hem ook zo hoog hadden zien draaien, Vertelde Andre dat zij mijn eerste duif zeker zo hoog hadden zien aankomen en dat het ook zeker zo lang duurde voordat ze beneden was en op de schoorsteen viel. Als we nu zien dat we een minuut te kort komen voor de kring overwinning dan hadden we wel heel dicht bij de overwinning gezeten. Onze eerste duif is een jaarling duivin die na vier Vitesse vluchten in de club nu  de 1e heeft gevlogen van Peronne 285 d / de 4e van Arras 282 d / de 4e van Duffel tegen 299 d en als slechtste prijs de 20e van Asse-Zellik tegen 268 duiven.

De club uitslag was weer mooi         Peronne  tegen  285 duiven   1-2-4-5-8-10-11-17-18-19-20-31-32-34-40-41-43-48-51-58   30/21.

In de kring beginnen we met de 16e tegen 4884 d.

Mijn 2e getekende wint de 1e prijs en de andere 2 getekende duivinnen kwamen net te laat.

“Dan” vloog de 2e prijs en “Brutus” de 19e. Al met al een mooie vlucht waarna mijn duiven (door de gevlogen kilometers) meestal beter in vorm gaan komen. Nadat ze vanavond gegeten hadden was niet te zien dat ze vandaag gevlogen hadden.

Martin.