Prima vlucht met de wind op staart.

De hele week was er al weer gezever over de vlucht van vandaag. Het lijkt wel of dit gezeur wat betreft het weer steeds erger wordt en dat een klein groepje doemdenkers steeds de hele boel zit op te porren. Zo dadelijk is het weer te heet  en wat me opvalt is dat die zeurders zelf vaak geen fatsoenlijke prijs kunnen vliegen. Duiven kunnen heel goed tegen een bui en als het al te gek wordt dan gaan ze gewoon ergens op een dak zitten. Dan komt zo’n duif te laat en dat is het dan. Stop met zeuren en korf je duiven gewoon in. Vertrouw de lossingscommissie want die zullen er alles aan doen om een vlucht goed te laten verlopen.

Wij hebben er niet eens over nagedacht om onze duiven thuis te houden. We hadden zoals gewoonlijk weer 32 jaarling weduwnaars ingekorfd en ze waren weer prima in conditie. We hadden er dus ook zoals gewoonlijk 100% vertrouwen in. Vanmorgen vroeg de computer geraadpleegd en na weer uitstekende communicatie van de nieuwe lossingcommissie konden we lezen dat onze duiven er om 9.15 uitgingen. We waren op onze post (Jochem en ondergetekende) om 11.15.We verwachtte de duiven rond 11.30 maar zolang hoefde we niet te wachten.

Rond 8 minuten voor half 12 kwam er een duif aan scheuren die met een korte draai pats boem op het dak viel net naast de klep. Na enkele seconden wipte hij op de klep en was de kop er af. Nog geen 2 minuten later kwamen er uit alle hoeken en gaten overal duiven uit de lucht vallen een werkelijk prachtig gezicht. Het was weer net zo genieten als verleden week en die week er voor.

Een totaal andere vlucht maar de duiven kwamen weer voortreffelijk. In nog geen 5 minuten tijd hadden we er 11 op de teller staan en de 1e duif zat 2 minuten los op de rest. Dus dat zijn er 9 in nog geen 3 minuten. We hadden er rond 12.00 alles thuis op 1 na en die duif had op de mooie koude eerste Quiévrain de 1e prijs gevlogen. Deze doffer kwam om rond 3 uur en toen konden we de klep sluiten. Ze kwamen dus weer als de brandweer zullen we maar zeggen. In de club was de uitslag als volgt Peronne 266 duiven.1-2-3-4-5–6-7-8-10-11-18-21-22-23-27-29-30-31-42-46-48-64 32/22 Tegen de hele afdeling 11.476 d beginnen we met de 32 prijs en hebben we er 10 bij de eerste 800.En dat is best goed omdat de wind steeds harder is gaan waaien en dat de langste afstand dan best in het voordeel zit. En wij in Krimpen a/d Lek op de kortste afstand van de kring zitten.

We hadden deze vlucht een kleinzoon van Super Mario ( v.d. Made en zn.) voorop en zijn broertje won de 8e prijs. De nieuw ingebrachte duiven voldoen tot nu toe (zoals verwacht en voorspeld) uitstekend. De 1e prijs winnaar van verleden week (kleinzoon Powerboy) won nu de 4e prijs.

Volgende week nog een keer Peronne.

Een fijne zondag toegewenst.

Martin.