Prachtige africhting vanuit Meer.

Vrijdagavond 33 duiven ingekorfd voor de eerste africhting vanuit Meer (46 km).In onze club waren slechts 130 ingekorfd omdat er (terecht) nogal bedenkingen waren omtrent de weersverwachting. Heb zelf ook nog tot vrijdagmiddag getwijfeld. Zaterdag morgen werd het weer steeds beter en onze duiven werden om 10.30 gelost onder prachtige condities .Binnen het halve uur kwam er een doffer aanvliegen die na even het dak te hebben bezocht redelijk snel naar binnen liep. Vlak daarna kwamen uit alle hoeken en gaten duiven aanvliegen die gezellig met elkaar (doffers en duivinnen) aan het zeilen gingen .Een prachtig gezicht en een logisch gevolg van het half uurtje vliegen. Ze waren nog niet uitgetraind zullen we maar zeggen. Na een dikke minuut vliegen kwam er eindelijk eentje naar beneden en toen kwam de rest ook snel. Na het afslaan bleken er toch niet veel duiven in die(verspeelde) minuut gevallen te zijn want we hadden toch nog een mooie uitslag. Meer 130 duiven 1-2-3-4-5-6-8-9-10-17-18-19-20-21-22-23-29-30-32. 19/33.

Verbaasd was ik over het feit dat afdeling 5 een prachtige nieuwe site heeft gelanceerd en niet de moeite heeft genomen om dat op de oude site te vermelden .Ik heb de oude site bij mijn favorieten staan en op die oude site worden ook nog gewoon mededelingen en feiten vermeld. Niets wijst er dus op dat deze site is vervangen door een nieuwe. Als je op google gaat zoeken naar afdeling 5 kom je ook vaak nog gewoon op de oude site terecht. We hebben dus een prachtige nieuwe site maar onbegrijpelijk dat wij leden daar niet van op de hoogte zijn en worden gebracht via de oude site.

Afgelopen Zaterdagmiddag heeft onze club de kampioenschappen van 2017 uitgereikt. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. We hadden afgelopen jaar in een van onze eerste blogs geschreven dat we in 2017 voor alle kampioenschappen zouden vliegen. In Berkenwoude was dat door de roofvogels onmogelijk. Hier in Krimpen a/d Lek hebben we geen roofvogel probleem. We hebben een hele waslijst aan 1e kampioenschappen Vitesse ,Midfond, Dagfond, Jong/Vitesse, Jong/midfond ,Natour, gewonnen en ook alle 1e en 2e duifkampioenen op alle disciplines (behalve het 2e duifkampioenschap Vitesse jong en generaal Vitesse. Vitesse 2 wordt hier bij op geteld.Het wordt lastig als je op deze Vitesse 2 vluchten moet vliegen voor een kampioenschap en je hebt alles al op de dagfond ingekorfd. Ook kreeg ik een mooie bokaal met daarop vermeld alle 1e prijzen die we in 2017 hebben gevlogen met daarop ook de vlucht en de ringnummers van de duiven. Daar stonden 24 eerste prijs winnaars op vermeld. We hebben dus in 2017 maar liefs 24 eerste prijzen gespeeld in onze club. De beste duif van mijn hele hok was afgelopen jaar de “517” zij vloog maar liefs 18 prijzen waarvan 9 keer in de eerste 3.(en één keer de 4e )Zij vloog van de laatste dagfondvlucht (668 km) de 13e NPO en de 1e in het rayon Gouwe en Ijssel maar vloog ook al een 1e in heel Gouwe en  Ijssel op Menen (150km).Haar dochter de “204” won dit jaar ook al 2 keer de 1e prijs van Peronne( 2e Gouwe en Ijssel) en van Chateauroux (1e Lekkerkerk.)Ook haar vader( kweekhok) was een topper in Berkenwoude en vloog ook meerdere 1e prijzen met als 4 jarige nog TT vanuit Orleans.

Het leuke aan deze “517” is het verhaal wat er bij hoort en wat ik graag wil vertellen.In 2015 besloot ik om in het vroege voorjaar( net voor de vluchten) nog snel een cruise te gaan maken vanuit Curaçao. Ik had net mijn jonge duiven gespeend en mijn zoon Jochem en mijn vaste duivenletter Nico Botter zouden de duiven verzorgen tijdens mijn afwezigheid. Toen ik terug kwam hadden ze mijn duiven keurig verzorgt en Nico had nogal wat tijd doorgebracht tussen mijn piepers. Hij vertelde mij doodleuk dat hij een duifje had ontdekt tussen mijn piepers dat in de toekomst mijn beste duif zou worden. Hij had het duifje niet vast gehad maar gewoon geobserveerd. Het bleek de “517”te zijn en Nico noemt de “517” dan ook altijd “zijn duifje”. Afgelopen jaar vroeg ik Nico om weer een duifje aan te wijzen en na een half uurtje kijken wees hij een klein krasje aan. Na het gevangen te hebben bleek het de “426”te zijn. Toen ik haar afstamming opzocht was ik stom verbaasd het bleek een dochter van de “517” te zijn. Toch heel bijzonder om tussen 80 piepers een krasje aan te wijzen die een dochter is van de “517” die trouwens blauw van kleur is. Nico heeft dus in 2015 voorspeld dat een pieper van toen 5 weken oud mijn beste duif zou gaan worden. En in 2017 is deze duif dus ook werkelijk mijn beste duif. Heel bijzonder en ik dacht ook heel mooi om hier te vermelden.

Martin.