We begonnen de Zaterdag goed, toen we een appje ontvingen van een goede kennis waarin hij me adviseerde de mail “Op de Hoogte” (de NPO spreekbuis) te lezen. Geweldig om te lezen dat ook onze NPO voorzitter mijn strijd voor een eerlijke duivensport begrijpt en ondersteunt en we misschien in de toekomst allemaal onder dezelfde eerlijke condities gaan worden gelost.

Onze jonge duiven werden deze week voor het eerst op donderdag ingekorfd voor de 1e midfondvlucht van het jonge duiven programma Morlincourt, een dikke 280 km. De duiven waren een week gescheiden en we zijn nu langzaam maar zeker aan het opbouwen voor de mooie vluchten. We vonden bij de gescheiden duivinnetjes nog heel wat eieren en de training was ook nog niet je van het, maar dat heeft even tijd nodig. Vanaf volgende week zijn het alleen nog midfond vluchten en dan zullen we er hopelijk zeker wel staan.

Het weer was zaterdag morgen prachtig een beetje demstig, zoals we dat hier zeggen. De zon scheen maar ook die zag je een beetje wazig. Een zwakke iets Zuid- Oosten wind .Dit is wat ik noem niet eenvoudig duivenweer. Een duif in vorm kan onder deze omstandigheden los vliegen. Toen Nico en Jochem arriveerden vertelde ik hen dat dit weer of ik nu vroeg of laat zou vliegen de eerste scheiding teweeg zou brengen tussen goede en slecht gekweekte jonge duiven.

Dit weer is een onderdeel van de selectie door de mand. Je kunt jouw jonge duiven 100 keer hebben weggebracht en er niet één kwijt zijn geraakt maar met dit soort weer ga je er normaal gezien een paar verspelen. De kwaliteit van de jonge duif wordt op zo’n vlucht getest.

Nico hield de snelheid aan van de nalijn vlucht Duffel maar mijn verwachting was meer richting de  1400 meter. We stonden weer allemaal richting het Zuidwesten te letten toen ik plotseling een duif heel hoog recht boven me zag draaien. Tergend langzaam gaf hij een cursus schoon vliegen op grote hoogte.(Achteraf vloog hij daar al ruim een minuut volgens buurman Arie) Na nog een aantal toeren wisten we hem met een figurita te laten landen. Nummer 2 deed dit gedrag nog eens dunnetjes over en gaf helemaal een vliegshow waar we allemaal van genoten. Wat de duiven hadden? Ik denk dat ze na 2 nachten mand weer blij waren dat ze thuis waren. Dan komt de  één na de ander uit de mistige lucht vallen en moeten we er om 2 uur nog 19 van de 69 als we af gaan slaan.

Tot 21.00 blijven er duiven vallen en de volgende morgen voor 7 uur hebben we er weer 3 en nu moeten we er nog 3.De uitslag was club 607 duiven. 8-22-30-35-48-51-57-58-67-68-69 enz 69/25. Rayon 1662 d 14-45-75-89-127-139 enz 69/22 We hebben ze wel eens beter gehad, maar het komt op zeker goed. We hebben ook geen enkele vitesse duif op het hok en goede vitesse duiven moeten nu(op deze afstand) hun slag slaan en hopelijk komen de onze (zoals we gewend zijn) beter vanaf de midfond.

Martin.