Prachtig weer,prachtige uitslag!!

Het was gisteren een van de mooiste zomerse dagen die ik ooit heb beleefd.Prachtig zonnig weer en niet te heet met een azuur blauwe lucht en weinig wind die uit het oosten blies. Oostenwind ben ik van gecharmeerd omdat het altijd eerlijk duivenweer is. Het enige negatieve puntje was de factor zuid in de oostenwind.Maar het was geen echte zuidoostenwind alleen iets zuid er in en ook niet overal. We hadden er dus alle vertrouwen in dat het een mooie vlucht zou worden.

Nico, Cees den Hoed en Jochem arriveerde iets voor twaalven en ook bij Arie achter kwamen rond dit tijdstip de letters aanlopen. Jaap, Gerrit en Andre waren er ook zo rond een uur of twaalf. Dan roept Arie over de schutting dat de eerste duiven op Compuclub live staan. Dat was op de Zuid-Hollandse eilanden dus omgerekend wisten we dat we even na half een moesten draaien om keivroeg te vliegen.

Rond half een stonden we met z’n drieën in de schaduw bij de sloot in de lucht te turen. Jochem en ondergetekende met een figurita in de hand. De lucht leek wel vogel loos er vloog niets geen duif geen kraai geen mus. We konden heel ver kijken in de diepblauwe lucht en dan zien we een stip aan de horizon en de stip wordt groter en groter. Zou het een duif zijn? Dan zien we dat het een duif is en dat de duif ook begint te knijpen en richting ons hok steekt. Maar hij gaat te hard en moet een ruime bocht maken en valt dan op de klep. De spanning is er af en we zijn ervan overtuigd dat dit een vroege duif is. Dan arriveert al snel nummer 2 en kan het feest beginnen en zien we de een na de andere prachtig in stijl arriveren. Zelden zo’n mooie vlucht mogen meemaken.

We konden van verre de duiven elke keer weer als stipjes aan zien komen en dat was puur genieten. Kortom een vlucht die we niet gauw zullen vergeten. De uitslag was ook super. In de club waren net geen 100 duiven en dus 24 prijzen. Daarvan hadden we alleen prijs 22 niet, die was voor buurman Arie die daarmee de eer redde van de andere 5 inkorvers. We bleken later inderdaad een hele vroeg duif te hebben. Deze jonge doffer die verleden week ook al de 1e prijs vloog, vliegt nu de 7e NPO tegen 5775 duiven. Wat het heel leuk maakt is zijn afstamming, zelden zo’n mooie afstamming gezien. De beste duiven van Bosua in zijn glorie tijd doen het hier nog steeds top. De vader van deze jonge doffer is een zoon van een zoon “autokoppel Bosua” x Kaja 1e NPO Tours (en zij heeft ook bloed autokoppel)de moeder van deze jonge doffer is nog een rechtstreekse dochter “Raketje” Bosua uit (Ballerini x Chateaurouxduifje).Hij verliest het van 6 duiven die alle 6 behoorlijk wat westelijker en ook verder wonen in ons samenspel. Een hele knappe prestatie dus om toch nog zo vroeg te kunnen vliegen. Onze 2e duif vliegt de 19e NPO en we hebben totaal 38 prijzen van de 67 duiven. We kijken al weer uit naar de volgende vlucht en hopen dan ook op een beetje duivenweer. We zitten de laatste paar vluchten in ieder geval vaak in dezelfde auto en als het dan een beetje duivenweer is dan zou ik zeggen kom maar op.
Fijne zondag.
Martin.