Prachtig weer en dus weer een prachtige vlucht.

Afgelopen donderdag hebben we alle 32 vliegduiven weer ingekorfd voor een vlucht van een dikke 400 km. Het weer was zaterdag te onbetrouwbaar om te kunnen lossen en werd het lossen daarom uitgesteld naar de Zondag.Het afd. 5 konvooi werd zaterdag ook terug gereden naar Pont st Max voor mij 322 km.Vanmorgen werden de duiven gelost onder prima omstandigheden om 8.30.Met windstil weer gingen we ervanuit dat onze duiven 80 km per uur zouden halen. We verwachtte de eerste duif dus rond half een boven ons hok. Om 20 over 12 kwam Jochem achterom lopen en ik vertelde hem dat hij niet veel later had moeten komen want dat ik het gevoel had dat ze wel eens harder zouden kunnen vliegen dan 80.Pats daar viel uit het niets een blauwwitpen jaarling duivinnetje op de klep. Waar komt die vandaan? vroeg ik enigszins verbaasd aan Jochem en Marjan. Niemand had het duifje zien komen en toen ik over de schutting aan Arie en Andre riep dat ik er één had waren die ook verbaasd. Ze stonden met 3 man duiven te letten op nog geen 25 meter van mijn hok maar ook zij hadden geen duif zien vallen.Het was een jaarlingduivinnetje uit “Bonte Mirjam”.Het enige duifje uit deze topduivin waar we mee vliegen( de rest zit allemaal op het kweekhok.)Een dikke minuut later zagen we heel hoog een duivin naar beneden dwarrelen en dat bleek de “616”te zijn. Gevolgd door nog een duivin en toen kwam de een naar de ander naar beneden duiken en binnen 10 minuten hadden we er 15 die ook allemaal prijs in de club vliegen.Na nog eens 10 minuten hadden we alles thuis op 2 na en die zijn verongelukt en zien we niet meer terug.

Ik was er deze week niet echt gerust op dat we weer de 1e prijs zouden winnen. Buurman Arie vliegt al weken prima en afgelopen week zat hij zelfs de toppers uit Reeuwijk allebei voor. En ook Wim en Patrick Rodenburg hadden verleden week een prima serie op Peronne (250 km).Mijn hele ploeg zat verleden week op een bijna dubbele afstand en dat was ook nog eens een behoorlijk pittige vlucht. Er stonden verleden week bijna 3000 duiven op Peronne in onze kring en tegen deze duiven moesten mijn duiven deze week dus ook de strijd aangaan. In de club wisten we ons echter aardig te weren alleen jammer dat er veel spelers hun duiven niet hadden gekorfd. Er waren slechts 24 prijzen in de club te verdelen.

Pt St Maxence 96 duiven gekorfd door 5 liefhebbers 1-2-3-5-7-8-9-10-11-15-16-17-18-19-21 32/15 In onze kring waren nog 1076 duiven gezet en daar vliegen we 7-18-35-51-78-88-89-114-119 enz 32/17.Wat ons opviel (alle liefhebbers in Krimpen a/d Lek) was dat we geen enkele duif hebben zien overvliegen voor en tijdens het komen van onze duiven. Maar het was een mooie snelle vlucht en een prima repetitie voor de dagfondvlucht as weekend vanuit Issoudun waar we met volle vertrouwen ons hele hok op gaan spelen. Alle 30 vliegduiven gaan dus naar Issoudun en daarom moeten we Peronne volgende week dus overslaan.

Groet en nog een korte maar fijne zondagavond.

Martin