Pont st Max jonge duiven La Souterraine oude duiven.

Na een zaterdag geen duivensport i.v.m. het slechte weer werd op zondag alles vlot gelost. Wat een verademing als je gewoon als eerste bericht leest we gaan zo laat de oude duiven lossen en zo laat de jonge duiven lossen. Oude tijden herleven dan weer in je gedachten .Het was mooi weer en de duiven waren op beide vluchten super goed ingekorfd. Vroeg in de morgen nog even bij club genoot Jaap wezen kijken die samen met zijn pa en Wim Rodenburg zaten te wachten op Cahors. Wat ons toen op viel was dat er geen enkele activiteit plaats vond in de natuur. Het was prachtig weer maar er vloog geen vogel. Heel vreemd om te zien maar vaak geen goed voorteken voor het verloop van de vluchten. We verwachtte de jonge duiven tussen 11.15 en 11.30. Precies om 11.15 kwam er een blauw wit pen aanvliegen. Zij vloog enkele korte rondjes en toen was ze al te laat want een vuilblauwtje viel al voor haar op de klep .Langzaam maar zeker kwam de trein op gang en wat ons op viel was dat de eerste groep duiven uit 80% jonge duivinnen bestond. Dit kwam hoogstwaarschijnlijk door de eerste keer 3 nachten mand. Veel van het jonge spul had dan ook niets gedronken en dat was bij thuiskomst dan ook goed te zien. De uitslag was op club niveau weer super maar in grootverband stonden we weer voor joker op de lijst. Pont st Max 322km club 152 duiven 1-2-3-4-6-7-8-9-10-11-12-13-17-18-19-21-25-26-27-29-30-31-32-33-34-36-37-38 …53/28.Toen kwam La Souterraine  670 km. Prachtige condities en mijn duiven waren top ingekorfd. Mijn vaste letter Nico was niet van de partij maar daarvoor in plaats was Pascal en mijn Belgische vrienden Sara en Carlos aanwezig.Onze Belgische topduivin “Sara” is gekweekt door Carlos en Sara vandaar haar naam. Ik vond het best spannend want ik had tegen veel vrienden gezegd dat ik een goed resultaat verwachtte. We waren het er over eens dat we rond half vier zouden moeten constateren. Enkele minuten voor half vier kwam de ” 517″ als een raket aanvliegen viel ff op het dak maar eigenlijk gelijk naar beneden. De “517” is een topduivin en speelde ook al een 1e op Menen in de “Gouwe en Ijssel” tegen 3361 duiven. Ze werd door Nico Botter als piepertje (die nog niet buiten was geweest ) al bestempeld als mijn beste jonge duif. We moesten toen even wachten en toen kwam haar nichtje de “251” aanvliegen en weer even later kwam mijn 1e getekende “Sara” aan scheuren en zoals gewoonlijk maakte ze (hard vliegend) nog enkele ere rondjes. Al met al een prachtige vlucht en hadden we in korte tijd op één duivin na alles thuis. We komen 3 plaatsen te kort voor TT maar maken een super uitslag/ rayon Gouwe en IJssel 179 duiven 1-3-7-10-18-19-21-23-24-28-35-42-44  13/20.

We kunnen op deze prachtige fond vlucht weer eens goed zien dat er tegen stayerende duiven niet te vliegen valt.!! Net zo goed als één wielrenner kansloos is tegen een peloton wielrenners.

Hoe lang laten we dit nog zo door gaan en hoe geweldig moet je jezelf voelen als je zo moet winnen! Ik kan hier in ieder geval geen enkele vorm van respect (voor deze manier van winnen) op brengen. Wat mij betreft een vorm van grove concours vervalsing.

Martin