Gisteren vlogen we de 3e midfond vlucht met de jonge duiven .De 1e midfond vlucht werd gekenmerkt door een Zuidoosten wind en was voor ons geen echt succes, (buiten de ervaring die de duiven op deden) de 2e werd gekenmerkt door hevig regenval en was wederom geen succes(buiten de  ervaring die ze weer opdeden).De 3e gisteren werd gekenmerkt door bewolking maar leek wel een eerlijke vlucht te worden. Op tijd los en een wind recht op kop, zodat goede duiven de plek in de auto konden compenseren door kwaliteit en vorm.

Ondanks de wat matige resultaten van de eerste twee midfond vluchten hadden we absoluut het vertrouwen in onze ploeg jonge duiven niet verloren. In ons jonge duiven systeem scheiden we op zondag de jonge duiven tot en met woensdagmorgen en brengen dan de hele bende weg en laten ze dan samen tot donderdag met inkorven. Deze keer deden we dat niet en lieten we ze woensdag nog 2 keer trainen en dat trainen pakte ze goed op. We zagen ze woensdag geweldig hoog en hard trainen samen met de duiven van Henk Spiering (die ook een werelduitslag neer zette dit weekend). Donderdag avond heel even samen en zo de mand in zonder veel energieverspilling en goed getraind.

De duiven gingen gisteren vroeg los en tijdens onze (eigen) ochtendtraining op de fiets ervoeren we een pittig koud windje uit het Noordoosten. Alle ingrediënten waren aanwezig om eindelijk eens wat te kunnen laten zien. We (Nico ,Jochem en ik zelf ) verwachtten de duiven zo rond een uur of één. We gingen uit van rond de 1200 meter per minuut. De zon deed zijn best om er door te komen en we hadden er echt zin in.

Kwart voor één zien we plotseling een duif hard rond ons hok vliegen en roep ik spontaan ,daar vliegt er één!! Terwijl ik begin te fluiten hoor ik buurman Arie roepen dat het een ontsnapte oude duif van hem was. Daar waren we niet blij mee want die duif bleef vrolijk rond vliegen en we verwachtten toch elk moment een jonge duif. Terwijl ik met mijn rug tegen de schutting van mijn bakkie koffie zat te genieten roept Jochem plotseling “daar komt er één…. als een raket ,precies uit de goede hoek ,blijf zitten want ze valt in een streep zo op de klep”

Terwijl ik met mijn rug naar de vlieglijn naar de klep keek welke duif er zou landen zie ik plotseling boven het hok op enige meters hoogte twee ooievaars aan komen vliegen. Zoiets verzin je toch niet? De duif landde dus niet maar ging omhoog en bleef boven de ooievaars vliegen en geloof het of niet, er kwamen nog 2 ooievaars bij vliegen. Er vlogen dus 4 ooievaars en onze eerste duif recht boven ons hok. We zien hier never of nooit een ooievaar en precies nu onze eerste duif arriveert vliegen er 4 heel tergend langzaam rondjes draaiend boven het hok.

Dat schouwspel duurde dus ruim anderhalf minuut opgenomen door Nico en buurman Arie en zijn letter Andre. Toen de duif echter viel bleef ze vanaf het hok op de golfplaten nog zeker een halve minuut de ooievaars nakijken voordat ze op de antenne sprong. Als Jochem later op Compuclub life de eerste snelheden ziet verschijnen dan zien we dat ons duifje een hogere snelheid had gemaakt dan de 1e meldingen die op Compuclub stonden. Echt ongelooflijk dat dit zo moet gebeuren. Het lot was ons dit weekend niet gunstig gezind ,zullen we maar zeggen. En nu de uitslag er staat hadden we dicht tegen een afdelingsoverwinning aan gezeten zullen we maar zeggen.

Het eerste duifje was een duivinnetje met een kruisborstje en één van Jochems favorietjes. Gekweekt door hemzelf uit zijn favoriete Havenith duivin met een heel laat doffertje van 2019, die ik enkele jaren terug heb gekregen van Johan de Vries( IJsselmuiden) uit zijn beste kweekduiven. Precies 5 minuten later komt de trein op stoom en komt de één na de ander prachtig uit de steeds zonniger en blauwer wordende lucht vallen, bijna allemaal precies uit de vlucht lijn. We kijken terug op een prachtige eerlijke vlucht waarvan er nu nog steeds 3 ontbreken. Maar dat is duivensport (selectie sport).In de club vliegen er 3 duiven sneller (die alle drie top vijf in afdelingsverband vliegen) maar maken we toch nog een goede uitslag. 347 duiven 4-5-6-7-13-14-18-20-21-22-27-29-31-36-39 enz 66/25. Op afdeling niveau beginnen we nu met prijs 13 tegen 6896 duiven.

Fijne zondag

Martin.