Onverwachte verrassing

Afgelopen weekend was het prachtig duiven weer en voor ons genieten van de aankomsten. Het begint s morgens als ik thuis kom van mijn nachtdienst en zie dat de duiven van Vierzon om 06.30uur zijn gelost. Dat wordt een kort nachtje dacht ik!!!! Met deze wind in Frankrijk en de rest van de vlieglijn kunnen de duiven een aardige snelheid maken. De wekker om 11.15uur gezet en toen ik net wakker was belde Cees om te melden dat de duiven van Peronne (07.30uur gelost) als raketten naar huis waren gekomen. In een sneltreinvaart richting Cees gegaan en die melden dat we nog één duif moesten krijgen van deze vlucht. Dit is een duifje die met een handicap heeft gevlogen, kregen hem een aantal weken geleden terug met een halve staart en hebben hem toen rust gegeven. Dit was weer zijn eerste vlucht want de staart was weer voor de helft ingegroeid en voldoende om hem mee te geven. Deze doffer kwam gelukkig voor de duiven van Vierzon weer terug op het hok.

Toen was het wachten op de dagfond vlucht Vierzon, hadden de verwachting dat de duiven rond 12.00uur zouden moeten komen met de info van de ochtendvlucht. Dit liet iets langer op zich wachten, toen om 12.48uur een duif aan kwam vallen en direct naar binnen ging. Het was onze tweede getekende duif. Om 12.00uur dachten we dit kan wel eens een vroege duif zijn omdat onze eerst getekende nog niet was gearriveerd. We moesten wachten tot 13.22uur voor dat zij ook het hok had bereikt. Met het afslaan bleek al dat we er goed bij zaten en s avonds werd dit bevestigd met de tiende plaats Afdeling 5 Rayon Oost met 4153duiven in concours. Een geweldige prestatie van dit duivinnetje die afkomstig is van Martin van Zon uit zijn “108”lijn.(zie ook Martin zijn blog http://www.martinvanzon.com/top-weekend/ )

In de club spelen we de 3 ,22 en 43 van 239 duiven, voor ons dus een onverwachte verassing.

In het samenspel de 4 ,105 en 206 van 986 duiven.

 

Afgelopen dinsdag was het inkorven voor de eerste overnachtvlucht St.Vincent waar wij niet aan deelnemen. Dit omdat we ons willen richten op de ZLU-vluchten en de duiven die we op de middaglossingen willen houden, geven we voor het eerst mee op Agen over twee weken. Vanavond gaan we weer inkorven voor de midfond vlucht Pontoise waar alle duiven die goed zijn op meegaan exclusief de duiven van Pau want die moeten maandagavond ingemand worden. En de duiven van Agen omdat die vandaag of morgen op een nestje komen(tweede ei moeten leggen). Voor Pau hebben we 14 duiven klaar gemaakt en beslissen we maandagmorgen welke er daadwerkelijk meegaan op deze vlucht. Aanstaand weekend ziet het weerbeeld er weer goed uit voor de vluchten die moeten worden afgewerkt, iedereen succes.

 

Pascal