Daar gaan we weer, de eerste officiële vlucht in 2022 is weer van start gegaan. Afgelopen zaterdag zijn we gestart vanuit het Belgische Lennik (voor ons 125 km.) De vlieg (en kweek) duiven zijn laat gekoppeld dit jaar en staan nu enkele weken op weduwschap (nadat ze allen één jong hebben groot gebracht).Ze zijn verleden week naar de club gebracht voor een oefen vlucht vanuit Roosendaal en op zaterdag 16 April nog een keer vanuit Duffel (90km).De duiven kwamen beide keren strak en vlot naar huis.

We hebben geen echt belang voor presteren wat betreft het spelletje vitesse. Voor ons zijn deze korte vluchten gewoon een strakke introductie naar het weduwschap spel en opbouw van hun basis conditie. Een goede voer discipline ligt hier aan ten grondslag. In de morgen vliegen onze doffers en duivinnen een uur en in de avond doen ze dat nogmaals. Deze basis is het fundament voor het hele verdere vliegseizoen. Met dit mooie weer zijn onze duiven dan ook in goede conditie en trainen geweldig en dan weet je ook zeker dat de duiven snel naar huis toe komen. Jochem heeft afgelopen vrijdagavond 63 duiven ingekorfd (1 doffer gewond van Roosendaal bleef thuis).

De aanloop naar dit nieuwe seizoen was niet echt geweldig te noemen. Verleden week werden we getroffen door griepachtige verschijnselen.. Bij het ontwaken voelde ik me steeds weer een klein beetje beter maar in de middag werden de klachten weer heviger. Toen het hoesten zo erg werd dat ik amper meer sliep werd ik ook zieker. Afgelopen maandag was ik zelfs zo ziek dat ik niet in staat was de duiven te laten trainen .Normaal zou Jochem mij bijstaan maar die was ondertussen ook gesneuveld en lag ook op bed. Gelukkig kwam er een reddende Engel (Lida) uit Maarssen aan gevlogen en die heeft al de duiven hier verzorgd met mij erbij.(Hoe gezegend kan een mens zijn) Heel knap om als vrouw( zonder enkele duiven ervaring) een heel duivenbestand te runnen en nog eens heel goed ook. De jonge duiven die Lida als eerste heeft verzorgd en gevoerd zijn zo mak dat ze op alle manieren bij haar proberen te komen als ze de ren in stapt. Prachtig om te zien. Vrijdag heeft de dokter mij een zware antibiotica kuur voorgeschreven en ik hoopte dat het zaterdagmorgen weer wat beter zou gaan.

Zaterdagmorgen waren we nog niet echt opgeknapt maar het placebo effect werkte in ieder geval wel. Ik geloofde heilig dat ik over de top heen was en dat het vanaf zaterdagmorgen beter zou gaan. Dan worden de duiven lekker vroeg gelost en verwachtten we de duiven even na tienen. Jochem kwam samen met dochtertje Evi een kwartiertje van te voren langs want die had nog een verjaardag te vieren en probeerde om onze eerste duiven te zien vallen. Nico was nog in winterslaap want die had ik niet gehoord. Samen met Lida en Jochem en Evi stonden we dus rond 10 uur de hemel af te turen. Er was zat te zien want er vlogen rond half 10 al steeds kleine koppeltjes duiven van west naar oost.(van de kust naar het binnenland.)Wij stonden vlakbij de keuken en Jochem helemaal aan de kant van de tennis baan. Jochem riep plotseling daar komt er één Pa en wees pal naar het westen. Enkele seconden later zag ik een blauw witpenduivinnetje op de klep vallen. Het bleek “Kleine Mirjam “ te zijn één van onze betere duivinnen. Een dochter van onze “Ronny” met dochter “Bonte Mirjam”. In 2019 was ze als jonge duif onze 2e duif op de loei zware Pont Max en vloog toen de 19e NPO afd. 5 tegen 5775 duiven. Als jaarling vloog ze ook al een 2e Peronne 1128 duiven. Verleden jaar liet ze als 2 jarige duivin haar klasse zien door een 5e NPO Vierzon te vliegen tegen 7956 duiven. Een toppertje dus,(was ook 2e as duif over 6 dag fond vluchten in de kring rayon A ) zoals ik ze graag zie (multifunctionele dag fond duiven).Dan komt de trein langzaam maar zeker op gang en constateren we in een half uurtje 42 van de 63 duiven die alle prijs vliegen in het rayon a van Gouwe en IJssel tegen 2258 duiven. “Kleine Mirjam” begint daar met de 15e prijs en in de club met de 2e prijs tegen 663 duiven. We zijn weer best tevreden met het resultaat maar missen nog 2 doffers waarvan ik vermoed dat die een draad hebben gepakt. Verder hopen we dat we snel de griep achter ons kunnen laten want het is nog geen pretje om buiten te zijn en de duiven te verzorgen.

Groet Martin.