Nieuwe seizoen 2018

Vandaag gaan we inkorven voor de eerste africhting vanuit …..? .We kunnen op de afdeling site nergens vinden waar onze duiven naartoe gaan maar het zal wel “Meer” worden. Alle vliegduiven gaan mee en dat zijn dit jaar 16 doffers en 17 duivinnen. We hebben één reserve duivin, zonder broedbak, die vliegt dus gewoon los mee. We hebben er weer echt zin in en hebben een prachtige ploeg oude duiven en jaarlingen klaar zitten. Zoals de meeste lezers wel weten is de dagfond mijn hoofd doel. We zijn in 2017 kampioen geworden in rayon a van het samenspel Gouwe en Ijssel. Volgende week gaan we echt beginnen en vliegen dan twee weken Asse-Zellik. Dat is dan 2 weken balen om dat we dan volstrekt kansloos zijn in groot verband tegen Gouda/Bodegraven. We worden dan niet verslagen door betere duiven maar door het rekensysteem.

Ik ga vanaf nu weer wekelijks op mijn blog schrijven, ik ben bewust gestopt met schrijven omdat ik niet in een negatieve spiraal terecht wil komen. Een ieder weldenkend en dus normaal mens begrijpt dat als een liefhebber 350 duiven inkorft en een andere liefhebber 10 duiven dat  alle verhoudingen zoek zijn en van een sportieve wedstrijd geen sprake meer kan zijn. Ik heb mijn verhaal (op social media )verteld en ook een oplossing voor dit mega-probleem aangedragen. Ik heb heel veel positieve reactie mogen ontvangen en wil iedereen langs deze weg hier dan ook voor hun reacties bedanken. Heb forum avonden/middagen gehouden in Vriezeveen, Zuid-Beijerland, Tholen, Zutphen, Velddriel, Usquert (Groningen) en verleden week in Middelbeers. In Middelbeers zat ik niet alleen in het forum maar had in gezelschap van de sympathieke  Belgische topspelers Frans Bungeneers en dieren arts Stijn Rans. Spreekstal meester was Bart van Oeckel. Ik had flink de griep te pakken dus ik had niet echt de “forme”.De voorzitter van de NPO was ook aanwezig (moest een lintje uit reiken) en Bart van Oeckel maakte van de gelegenheid gebruik om de voorzitter te vragen wat hij vond van het probleem “mega-inkorvers”.Ik was zeer benieuwd naar zijn antwoord want ik had hem er nog niet over gehoord. Van zijn antwoord werd ik nog zieker dan ik al was. Van deze voorzitter hoeven wij (modale) liefhebbers niets maar dan ook niets te verwachten. Zie wat ik schreef over het netwerk van bestuurders en mega inkorvers.Ik heb er nog steeds een kater van. Ik ga mijn duiven pakken en wens een iedereen morgen een goede vlucht toe.

Martin.