We vlogen afgelopen zaterdag de 2e midfond vlucht met de jonge duiven van uit Nanteuil (333 km).Onze duiven begonnen goed te trainen en stonden er goed op. De eerste weken op weduwschap is altijd even wennen maar de duiven pakten het goed op en begonnen lekker te trainen. Tijdens het inkorven voelde de duiven ook heel goed aan, dus we hoopte op een goede uitslag. De afstand was een beetje verder en dat ligt onze jonge duiven over het algemeen beter.

We waren alleen bang dat de duiven in Nanteuil in de zon kwamen te staan want op die losplaats is geen schaduwplekje te bekennen. Nanteuil is bij zonnig warm weer totaal ongeschikt als losplaats, als de duiven daar de hele vrijdag moeten staan. Waarom we die losplaats nog steeds blijven gebruiken is mij dan ook een compleet raadsel.

Mensen vergeten blijkbaar snel, maar 2012 en 2013 staan nog steeds in mijn geheugen gegrift. Het drama was toen zo groot dat we de week erop zelfs helemaal geen jonge duivenvlucht konden spelen. We sloegen toen gewoon 2 keer een jonge duivenvlucht over nadat de jonge duiven door de Nanteuilse zon behoorlijk uitgedroogd waren!!

Deze keer lekker vroeg gelost met een matig vertrek, volgens een andere afdeling LC, die daarom wachtte met lossen. Ik heb volledig vertrouwen in onze LC ,dus maakte ik me dan ook niet echt druk om die mededeling.

Nico en Jochem waren op tijd en volgens hun prognose moesten we rond half één een duif draaien. Om even over half één kwam er een duif vanuit het westen tussen de huizen door vallen en die was voor buurman Arie. Nauwelijks een minuut later zag ik een stipje aankomen uit het zuiden die duidelijk aan het vallen was en inderdaad prachtig op ons dak viel en even later op de klep sprong. De jonge doffer was duidelijk nat geweest en zag er verfomfaait uit .Dan moeten we even wachten en komt nummer 2 precies uit de vluchtlijn en die zag er ook niet echt fris uit. De eerste duiven zagen er bij mij behoorlijk verregent en aangedaan uit en de mest was ook niet misselijk, grote donkergroene flensen en te smerig om op te schrappen. Op de club hoorde ik van enkele spelers dat hun duiven er wel perfect uitzagen. Toch waren we tevreden hoe gedreven ze thuis kwamen en veel nu voor het eerst precies uit de goede hoek.

De uitslag was niet echt slecht, gewoon een goed prijspercentage maar we missen weer een of twee vroege duiven. Verleden week een Zuidoosten wind nu flink wat regen op de vluchtlijn. We raken niet in paniek maar het moet gewoon beter dus gaan we deze week de lat nog wat hoger leggen wat betreft gezondheid en kijken wat we kunnen doen om net dat tikje vroeger te kunnen vliegen. De uitslag was. Club 460 duiven 8-17-18-24-25-26-31-36-39-44-49 enz 65/25 Rayon 1378 d 20-45-46-75-76-78-84-95-99-116-122-127 enz 65/25.

Martin.