Naar omstandigheden zeer tevreden!

Het zag er voor onze duiven niet goed uit dit weekend. We hadden er dan ook rekening mee gehouden dat er niet gelost zou kunnen worden op zaterdag. Dat betekende dan ook dat als de duiven zondag zouden worden gelost we één dag tekort zouden komen op de voorbereiding voor Vierzon (onze 1e dagfondvlucht) volgende week.

De duiven trainden deze week weer geweldig goed en de duivinnen waren helemaal in goede doen en trainden zelfs super. We waren tijdens het inkorven dan ook zeer tevreden over hun conditie, achteraf misschien iets te goed voor een midfond vluchtje met wind mee. Maar als het Melun was gebleven en ook nog met een windje tegen dan korf ik ze één week voor de 1e dagfondvlucht liever iets te goed in dan iets te licht.

Gelukkig werden onze duiven toch zaterdag middag gelost in Pontoise. We hoopten alleen dat ze onderweg naar huis niet al teveel regen tegen zouden komen. Jochem was al ruim van tevoren aanwezig en Nico was gelukkig ook weer van de partij. Pascal moest helaas werken. Pascal was in het begin van deze week op controle bij de dierenarts geweest en die vond onze duiven er supergezond opstaan. We hadden dus alle reden om naar een goed resultaat uit te kijken. Nico en Jochem hadden berekent dat de de duiven zo rond half 5 konden worden verwacht.

De buurman was een grote overkapping in zijn tuin aan het bouwen en we hoopten dat de duiven daar bij aankomst niet van zouden schrikken. Ruim voor onze verwachtte tijd zien we een duif bij buurman Arie draaien, maar we wisten niet of hij ook had ingekorfd voor de korte africhting uit Arras die ongeveer gelijk konden vallen.

Achteraf bleek Arie de 1e in de club te winnen en de 24e van de hele lossing (ruim 24.000 duiven), heel knap! We moeten dan nog even wachten en dan komen er 2 doffers prachtig en super gemotiveerd aan gescheurd, pal uit het oosten. Waar we normaal gezien nooit een duif vandaan krijgen. Het was een jaarling doffer en een 2 jarige doffer, de eerste was een zoon “Sara” en de 2e een zoon “Wonderfee”. Dan komt de één na de ander recht uit het oosten uit de lucht vallen. Dit hebben we nog nooit meegemaakt zolang we hier wonen.

Wat hiervan de reden is mag Joost weten maar dit kan nooit alleen door de wind zijn. Vermoedelijk ook buien waar ze omheen zijn gevlogen. We waren ervan overtuigd dat we in de club niet vroeg zouden zitten vandaag. Gezien het feit dat de duiven zover we konden zien vanaf Lekkerkerk aan kwamen vliegen. Als ze daar vandaan komen en je moet ook nog tijd geven dan weet je wel hoe laat het is!

We hadden 61 duiven ingekorfd en er vliegen op er op afdeling niveau 43 in de prijzen maar missen zoals al eerder gebeurde dit jaar net 1 of 2 knal vroege duiven. Wat hier aan ten grondslag ligt zou ik niet weten. Gezondheid,motivatie of conditie kan het zeker niet zijn.

We gaan het volgende week zien want dan moeten onze duiven echt aan de bak. Dan zitten we op een afstand waar we jarenlang duiven voor gekweekt hebben. Hopen maar dat het dan ook een beetje duivenweer gaat worden. We kijken in ieder geval uit naar onze 1e dagfond vlucht Vierzon volgende week. Fijne zondag!!